Autor: Signe Sillasoo • 28. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti lennundus on Euroopa kõige eesrindlikum  

Eurostati andmetele oli Läti ainus Euroopa Liidu liige, kes 2009. aastal näitas reisijatearvu kasvu ja seda peamiselt airBalticu arengu tõttu Riia lennujaamas.

Lennureisijate arv kasvas Lätis 2009. aastal 10,2%, samal ajal kui ELi keskmine reisijate arv langes 5,9%.

“airBalticu jõuline strateegia ning kindel juhtimisviis tegid Lätist lennualal ainsa positiivse kasvuga Euroopa Liidu liikmesriigi. Me näeme selgelt, et meie ärimudeleid ja teguviise matkivad ka traditsioonilised lennufirmad ja see jätkub meie arengu kiires tempos,” sõnas airBalticu kommertsdirektor Tero Taskila.

aiBalticu andmetel toimus Lätis reisijatearvu kasv 2009. aastal kohaliku majanduse kokkukukkumise kiuste, ajal, mil SKT langes igas kvartalis 18%. airBalticu reisijate arv kasvas lennufirma sõnul kodubaasis Riias mullu 30%.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700