Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mida küsib maailma parim tööandja tööintervjuul

Varbaja.ee toob välja 15 Google’i intervjuuküsimust, mis panevad intervjueeritava arvatavasti ennast rumalana tundma.

Tehnoloogiagigant Google, kes on maailmas Fortune´i TOPi järgi viie ihaldatuma töökoha hulgas, on jälle uusi inimesi värbamas. Küsimused, mida Google oma kandidaatidelt on küsinud:

1. Kui palju golfipalle mahub kollasesse koolibussi?

2. Kui palju tuleks raha küsida kõigi Seattle’i akende pesemise eest?

3. Riigis, kus soovitakse saada ainult poisslapsi, jätkab iga pere laste saamist, kuni nad saavad poisi. Kui tuleb tüdruk, saavad nad veel ühe lapse. Kui tuleb poiss, siis on kõik. Milline on poiste ja tüdrukute arvu suhe sellisel maal?

4. Kui palju klaverihäälestajaid on maailmas?

5. Miks on kanalisatsioonikaevu kaaned ümmargused?

6. Koosta San Francisco jaoks evakuatsiooniplaan.

7. Mitu korda päevas kattuvad kella seierid (üksteise peal)?

8. Selgita “dead beef’i” tähendust.

9. Mees lükkas oma auto hotelli ja kaotas varanduse. Mis juhtus?

10. Sa pead kindlaks tegema, et sinu sõbral Taavil on sinu õige telefoninumber, aga sa ei saa seda temalt otse küsida. Sa pead antud küsimuse paberile kirjutama ja selle Evele andma, kes siis paberi Taavi kätte viib ja vastuse sulle tagasi toob. Mida pead sa paberile kirjutama (peale küsimuse), et oleks kindel, et Taavi saab teate dešifreeritud, kuid Eve ei saa teada sinu telefoninumbrit?

11. Sa oled piraadilaeva kapten ja sinu meeskond saab hääletada, kuidas kulda jagada. Kui vähem kui pooled piraadid sinuga nõustuvad, sa sured. Kuidas sa soovitaksid kulda jagada, et saaksid korraliku saagi ja jääksid sealjuures ka ellu?

12. Sul on kaheksa ühesuurust palli, millest seitse kaaluvad ühepalju, kuid kaheksas kaalub õige pisut rohkem. Kuidas sa leiad raskema palli kahe katsega, kui sul on võimalik seda kindlaks teha vaid käes kaalumise teel?

13. Seleta oma 8-aastasele vennapojale kolme lausega, mis asi on andmebaas.

14. Sind kahandatakse 10-sendise mündi suuruseks, ja ka sinu mass kahaneb võrdeliselt. Seejärel visatakse sind tühja belnderisse, mis hakkab tööle 60 sekundi pärast. Mida sa teed?

15. Kui palju CV-sid saab Google tarkvaraarendaja kohale igal aastal?

Küsimuste eesmärk on välja selgitada kandidaatide loominguline lähenemine ja unikaalsete probleemide lahendamise oskus. Samuti pannakse proovile nende oskus asju mitte liiga keeruliseks ajada

Kas Sina suudad anda vastuse kõigile küsimustele?

http://varbaja.ee/

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700