9. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalvõrgustike tõttu kaotab briti majandus aastas 263 mld krooni

Brittide uuring näitas, et ligi 2 miljonit töötavat inimest veedab oma kaheksatunnisest tööpäevast üle tunni külastades näiteks Facebooki, mistõttu kaotab brittide majandus kuni 14 miljardit naela (263 miljardit Eesti krooni) aastas.

MyJobGroup.co.uk juht Lee Fayer ütles, et tulemused näitavad, et britid kulutavad üha rohkem aega sotsiaalmeedia peale oma põhitöö arvelt ning see omab negatiivset efekti ettevõtete tootlikkusele üle kogu maailma.

Ta soovitab ettevõtetel teha järelevalvet sotsiaalsetes portaalides, kindlustamaks, et nende töötajad ei ole oma vabandust liialt kuritarvitama hakanud.

MyJobGroup.co.uk, mis opereerib brittide suurimat tööotsingportaali, uuris tuhandet inimest ja leidis, et 6% ehk peaaegu 2 miljonit Ühendkuningriikide 34 miljonilisest tööjõust veetis üle tunni sotsiaalmeedias sõbrustades, pilte ja videosid üles laadides või oma tegemistest säutsudes.

Uuringu kohaselt siseneb üle poole tööealisest elanikkonnast ehk 55% tööajal Facebooki, Twitterisse ja/või Myspace’i ja kolmandik neist kulutab seal vähemalt 30 minutit.

Ainult 14% tunnistas, et on seetõttu tööl vähem produktiivne ning 10% väitis, et sotsiaalmeedia on neid tööl isegi tulemuslikumaks muutnud. Sotsiaalse meedia võrgustikesse ligipääsu piiramist tööajal pooldavad vähesed.

Autor: Urve Vilk, Kadrin Karner

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700