Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 12. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilgud kirdetaevasse: täna öösel näeb tähesadu

Mõnegrammistest kosmilistest osakestest koosnevat perseiidide meteoorivoolu läbiv Maa pakub meile täna iga-aastast tähesadu.

Perseiidid tiirlevad ümber Päikese Maaga võrreldes vastassuunas (kiirusel umbes 60 kilomeetrit tunnis) ning põlevad meie atmosfääri jõudes ära. Need on eraldunud Swift-Tuttle'i nimelisest komeedist ajal, mil too lähedalt Päikesest mööda tuhises, vahendas ERRi teadusportaal.

Tähesadu on nähtav kirdetaevas ning võib hääbuda kahe-kolme öö jooksul. "Aga seda ennustada on veel hullem kui ilma," rääkis astronoom Tõnu Viik tänases "Vikerhommikus".

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700