Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook hoiatab libarakenduste eest 

Kõige uuemaks Facebooki libarakenduseks, mille suhtes kasutajaid hoiatatakse, on "Dislike" nupp, vahendab BBC. 

 Facebook pakub juba rakendust "Like", mis võimaldab positiivselt hinnata teiste kasutajate postitusi. Rakendus "Dislike" aga lubab väidetavalt teiste kasutajate postitusi ja kommentaare negatiivselt hinnata. Kuigi rakendus väljareklaamitud eesmärke ei täida, annab  kasutaja allalaadimise hetkel loa ligipääsuks oma kontole. Seejärel hakkab ta saama onlineküsitlusi sisaldavat rämpsposti, mille koostajad selle eest raha saavad.

Küsitlusi peetakse seaduslikeks, kuna nad paistavad tulevat eksisteerivatelt äriettevõtetelt. Firmad aga eitavad seotust rämpsposti saatmisega, mistõttu arvatakse, et kirju edastavad pideva järelevalveta  tütarettevõtted.

Facebook kutsub üles vältima kahtlaste rakenduste allalaadimist.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700