Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ tasuta õppekohale keskmiselt 3,84 soovijat

TTÜ tasuta õppekohtadele on 2010. aasta keskmine konkurss 3,84. Eelmisel aastal oli see number 4,2. 

Kõrgeim konkurss tasuta õppekohale oli tänavu venekeelsele ärinduse erialale (ligi 29 inimest kohale). Ka eelmisel aastal oli see eriala väga populaarne just venekeelsete noorte hulgas. Suurenenud on huvi loodusteaduste (nagu rakenduskeemia ja biotehnoloogia ning toidutehnika).

Juba teist aastat esitati TTÜ tasuta õppesse rohkem kui 10 000 avaldust, eelmisel aastal 10 775 ja sel aastal esitati 10 165 sisseastumisavaldust.

TTÜsse õppima asumisest on teavitanud 2029  inimest. Tasuta õppekohtadele võtab TTÜ sel aastal vastu 2 567 üliõpilast, neist 1 696 bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse, 809 magistriõppesse ning 62 doktoriõppesse.

Tasulistele õppekohtadele esitati sel aastal 2232 sisseastumisavaldust nii päevasesse kui ka kaugõppesse.

Avatud ülikooli astumise avaldusi saab esitada 15. septembrini. Avatud Ülikoolis saab õppida kõiki TTÜ erialasid kõigis õppevormides.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700