27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Printsessi-Roberto toob Eestisse koloriitset raha

"Unistuste printsessi" saates tuntuks saanud Roberto de Silvestri istub bemari rooli ja sõidab justkui lõunamaalane, kellel on alati peatee, sest unustab ristmikul parema käe alt auto läbi lasta.

Ta ikka tavaliselt nii ei sõida," väidab kõrvalistmel istuv äripartner ja Applehill OÜ omanik Marek Õunamägi. Roberto ei tee märkamagi, vaid veereb edasi. Järgmisel ristmikul kordub sama lugu.

Kell hakkab saama kaks ja Roberto pole veel lõunat söönud. Nii vara on ennast keeruline sundida, kuigi ta teab väga hästi, et lõunamaise kombe kohased hilised ja rasked õhtusöögid tervisele hästi ei mõju.

Küll aga on Eestis mõnus kinnisvaraäri ajada. Monacos ja Prantsusmaal on kinnisvaraturg veel uimane, aga Eestis ärkab. Hommikul kinnitati notaris kahe korteri müük pooleliolevasse Viimsi elurajooni. Roberto hinnangul nõudlus eluasemete järgi üha kasvab. Inimesed taipavad, et hinnad enam ei lange ja on viimane aeg midagi soetada. Roberto loodab koos Õunamägiga, et üks päev tuleb raha Eesti kinnisvarasse tagasi. Kahekesi koos on nad Eesti kinnisvaraga tegelenud peaaegu kümme aastat.

Eesti majad ehitatakse Euroopa rikaste rahaga

Eestis võtab Roberto üle raskustesse sattunud projekte, kuid ehitab ka uusi. Piltlikult öeldes on Roberto nagu kahesuunaline rahajõgi Lõuna-Euroopa rikaste ja eestlaste vahel. Sealsed rikkad klapivad raha kokku, ehitavad majad valmis ja siis need müüakse maha.

Lähitulevikus soovib Roberto Eesti kinnisvaraprojektid ühe katuse alla tõsta, kuid veel ta selle nime öelda ei soovi.

Praegu käib kinnisvaraäri Luksemburgi fondi kaudu, kuhu kuulub veel kaks härrasmeest. Roberto nimetab ennast seal kõige aktiivsemaks, sest tema on see, kes otsib igale väiksemale projektile veel eraldi investoreid. Põhiliselt paigutavad Eestisse raha Monacost ja Prantsusmaalt pärit jõukad kinnisvarahuvilised.

Roberto hea sõber ja äripartner Andres Peets räägib, et Koidu ja Osmussaare elumajade projekti on voolanud ka veidi Itaalia suurima kingatootja raha. "Need kujud, kes käivad uudistamas, on ikka koloriitsed," ütleb Peets. Itaalia kingatootmise müünud ärimees on vaid üks näide.

Peets koos Robertoga Eestis kinnisvaraäri ei aja. Küll aga on Roberto on pannud õla alla Tallinnas tasuta jagatavale elustiiliajakirjale Pulss, mille väljaandja Linnameedia OÜ juhatuse liige Peets on. Hiljuti andis Roberto raha Andres Puustusmaa filmile "Rotilõks".

Printsessisaatest jäänud soe mälestus

"Ettenägeliku ärimehena saab ta aru, et see pilt, mis temast on maalitud, on ühekülge, ja kaldub pigem sinna meelelahutuse poole," sõnab Peets. Ta lisas, et paljudel on jäänud mulje, justkui on tegu miljonäriga, kes tuleb Monacost Eestisse pidudele ja ilutseb seltskonnaajakirjanduses iga pildi peal uue modelliga. Peets räägib, et selle vahu tagant näevad vähesed, et tegelikult on Roberto eelkõige ikkagi ärimees.

Ligi kahe aasta tagusest printsessisaatest kõnelemine lööb Roberto silmad rangete mustade raamidega prillide taga särama ning paneb ta veidi punastama. "Monacos on kõik mu äripartnerid umbes 60aastased, kannavad lipsu ja ülikonda ja käituvad formaalselt. See Eesti telesaate kogemus oli värskendav ja lõbus. Teeksin seda uuesti," räägib Roberto.

Tema sõnul ei ole printsessisaade talle äris raskusi valmistanud, sest kliente otsib ta ikkagi Monacost. Eestis on ainult müüdavad objektid ega pea kedagi milleski veenma.

Autor: Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700