27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: Pimedusse joonistatud pildid

Šõu tehnilisi lahendusi on pressiesindaja Margot Holtsi sõnul ette valmistatud tervelt neli aastat ning tulemus on tõepoolest väga efektne.

“Ian Carnay (etenduse üks lavastajatest – toim) on ise selle kohta öelnud, et kuna midagi sellist ei olnud varem tehtud, oli tegelaskujude väljaarendamine ja valguskaablist loodud tegelaste elutruult liikuma saamine tõeliselt keeruline ülesanne,” rääkis Holts.

Lavalt käib etenduse jooksul läbi kümneid vahvaid tegelasi ja ülisuuri valguskaablielukaid, kes mõjuvad väga efektsetena põhjusel, et näitlejaid, kes neid liigutavad, pole tumedal taustal näha. Seetõttu jääb mulje, nagu elaksid hiigelloomad oma elu.

“”Dinosaurus Darwini seiklused” on ääretult visuaalne etendus. Kui lapsi kõnetavad vahvad tegelased ja loo sisu, siis vanemad, eriti isad, murravad etenduse ajal pead, kuidas see kõik tehniliselt võimalik on – kuidas tegelased on loodud,” hindas Holts.

Etenduse sisu on šõu loojatele siiski algusest peale olnud visuaalse poolega pea sama tähtis ning lisaks lummavale esitusvormile pakub etendus jälgimiseks südamlikku ja õpetlikku lugu.

Loo peategelaseks on dinosaurus Darwin, kelle äratab ellu võlujõudu omav professor Henslow. Ta annab dinosaurusele südame, muutes ta kaastundlikuks ja hoolivaks. Dinosaurus asub uudistama maailma enese ümber ning kohtab oma teekonnal väga mitmesuguseid loomi, linde ja muid tegelasi, kellest igaühel on talle midagi õpetada.

Etendus toimub pimedas ja sõnadeta ning seda saadab muusika. “Usume, et õpetlik ja tore lugu ning põnevad tegelased kõnetavad lapsi igas vanuses. Koos vanematega on etendus jälgitav ja põnev alates kolmandast eluaastast,” arvas Holts. “Dinosaurus Darwini seiklusi” on alates 2009. aastast näinud ligi 200 000 ameeriklast ja kuna see on ameeriklaste hulgas niivõrd populaarseks osutunud, ei ole see projekt  seni veel Euroopat vallutama jõudnud. Selle aasta augustis õnnestus Corbian Visual Arts and Dance kollektiiv meelitada aga kuuks ajaks Euroopasse. Etendusi antakse ainult kolmes riigis: Saksamaal, Eestis ja Taanis.

Dinosaurus Darwini seiklused

30. augustil kl 19 Nokia Kontserdimajas

Piletid: 325.- /425 krooni; ratastoolikoht 295 ja sülepilet 75 krooni

Uksed avatakse kl 18

www.fbi.ee

www.iancarney.com  

Autor: Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700