27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkepäev: kuidas andekad sodi toodavad

Koomikuna tuntud, ent ka tõsise draamanäitlejana särav Adam Sandler astub taas üles stsenaariumikirjutajana. Jälle ebaõnnestunult.

Film “Suured” lõhnab halvasti juba treilerist, mis on selline õhukesel jääl astumine – mõned nilbed naljad, samas soojendav nostalgia. Tundub selline 50/50 film olevat – ei oota paljut, aga saad meelelahutust. Ette rutates saab öelda, et reklaamklipp ongi selle linateose parim osa. Ja meel oli lahutamise asemel hoopis mõru, raisatud ajast on kahju.

Lugu on lihtne – pärast aastakümneid taas kokku saav sõpruskond veedab ühist nädalavahetust. Ehkki pealkiri viitab suureks saamisele, on sisu ja naljad ikkagi põhikoolis kinni. Huumor käib suguelundite, väljaheidete ja rassismi kohta. Lihtsakoeline ja labane. Selline mulje, et kogu pähe kogunenud rämps valati stsenaariumisse mingi joomingu käigus ja lugu üritatigi nende hädiste naljaürituste ümber vormida. Sandleri enda produtseerimine oli ilmselt põhjus, miks selline rämps üldse tootmisse jõudis.

Filmi edenedes ärritus kasvab, kuid huvi näha, kas jamaga minnakse lõpuni välja, takistab saalist lahkumast. Oleks võinud ära küll minna. Film filmiks. Kõige rohkem on kahju, et kogu käesoleva raha, ande, inimeste ning võimetega keeratakse kokku selline käkk. Häbi.

Optimist ütleb, et võib veel halvemaks minna. Sel nädalal jõuab kinno järgmine saastteos, filmi “Twilight” parodeerimiskatse.

“Suured”

1 punkt

Kinodes alates 20.08  

Alla 12 a mittesoovitatav

 

 

Autor: Rivo Sarapik, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700