31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti noorte tööpuuduselt ELis esikolmikus

Euroopa Liidus on alla 25aastaste inimeste seas suurim töötus Hispaanias, järgnevad Läti ja Eesti, teatas Eurostat.

Hispaanias oli juulis tööta 41,5 protsenti noortest, Lätis esimese kvartali andmeil 39,5% ja Eestis teises kvartalis 37,2%.

27-liikmelises Euroopa Liidus tervikuna oli tööta 20,2% alla 25aastastest, 16 riiki hõlmaval euroalal 19,6%. Mullu juulis olid need näitajad vastavalt 20,1% ja 19,8%.

Eesti on ELis esikolmikus ka üldiselt töötuse tasemelt. Teises kvartalis oli meil ilma tööta 18,6% tööealisest elanikkonnast. Suurem oli töötus vaid Hispaanias (20,3%) ja Lätis (20,1%). Madalaim töötus oli suvel Austrias (3,8%) ja Hollandis (4,4%).

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes vähenes töötus kolmes ELi liikmesriigis, kahes jäi samaks ning 22 riiki nägid töötuse kasvu. Enim kasvas töötus Lätis (13,5 protsendilt mullu esimeses kvartalis 20,1 protsendini tänavu) ja Leedus (11,2%-lt 17,3%ni).

Euroopa Liidus oli juulis tööta 9,6% tööealisest elanikkonnast. Sama tulemus oli ka juunis. Eurot kasutavate riikide seas oli töötus nii juunis kui juulis 10,0%.

Autor: Urve Vilk, Indrek Kald

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700