Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TULE programm toob TÜ-sse ligi 150 üliõpilast

„TULE – tule uuesti, lõpeta edukalt!“ programmi toel asub Tartu Ülikoolis tasuta õppima 147 tudengit, kel kunagi kõrgharidustee pooleli jäänud.

Tartu Ülikooli õppekorralduse peaspetsialisti Ülle Hendriksoni sõnul võeti kõrghariduse riiklikult eelistatud õppesuundadel vastu kõik tingimustele vastanud õpinguid jätkata soovijad. „Nii näiteks asuvad Pärnu Kolledžis teeninduse suunal õpinguid jätkama kõik 9 kandideerinut, füüsikaliste loodusteaduste suunal 18 ja arvutiteaduste suunal 17  üliõpilast.  Samuti  on vastuvõetuid rohkesti filosoofiateaduskonnas – 30,“ ütles Hendrikson.

Kokku esitati TULE programmi raames 255 avaldust, neist 198 bakalaureuseõppesse, 24 rakenduskõrgharidusõppesse, 30 magistriõppesse ja kolm bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppesse. Bakalaureuseõppes jätkab 100, rakenduskõrgharidusõppes 20, magistriõppes 26 ja bakalaureuse-magistriõppe integreeritud õppes üks üliõpilane.  „Edaspidi ootame rohkem üliõpilasi kandideerima magistriõppesse, kus käesoleval perioodil oli õppekohti 44, avaldusi aga laekus 30,“ lisas Hendrikson. Kõik täitmata õppekohad lükkuvad edasi järgmisesse kandideerimisvooru, kus tuleb veel lisaks täitmisele 126 uut õppekohta. Järgmine kandideerimisvoor  toimub 13. detsembrist 2010 kuni 10. jaanuarini 2011.

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700