Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond rahastab Allan Martinsoni "Facebooki"

Arengufond investeerib Allan Martinsoni osalusega veebikeskkonda Inner Circle, mis positsioneerib ennast infomüravaba Facebookina.

Ettevõtte ambitsiooniks on luua kasutajasõbralik, kuid erinevalt Facebookist privaatne keskkond grupisuhtluseks ja sellega maailma minna. Inner Circle'i kaasasutaja on Allan Martinson ning tiimi veab kunagine Delfi Eesti-poolne juht Andrus Raudsalu. Asutajate meeskond kaasas Arengufondi kõrval erasektori investoritena Teet Jagomägi juhitava ASi Regio ja Raivo Vare juhitava Live Nature Eesti OÜ.

Lisaks teatas Arengufond täna, et rahastab rahvusvahelisele turule mõeldud veebikeskkonda Sportlyzer, mis viib tervisesportlased kokku treening- ja motivatsioonitarkvaraga. Seni on lahendatud internetis päeviku pidamine, Sportlyzeri eesmärgiks on muud treeningsoovitused ja tagasiside tarkvaraliselt automatiseerida, tagamaks tervisesportlastele teenus sõltumatult nõustajate tunnipalkadest, ajagraafikutest ja asukohtadest.

Sportlyzer on läbinud Arengufondi rahvusvahelise äri inkubaatori SeedBooster, kus lihviti äriplaani ja selle elluviimise taktikat kuni täpsete eesmärkideni-verstapostideni välja. Sportlyzeri meeskonda veab Vomaxi asutaja Tõnis Saag ja selles lööb kaasa CV Online'i ja Nagi asutaja Jüri Kaljundi. Kaasinvestorina tugevdab meeskonda Rein Lemberpuu, kes on Playtechi endine tegevjuht.

Arengufondi investeeringute divisjoni juhi Heidi Kakko sõnul on Sportlyzeri ja Inner Circle näol tegu seemnefaasi investeeringutega, kus prototüüp või ärimudel on alles katsetamisel. Kokku paigutab fond neisse kolm miljonit krooni.

 "Väga varajase faasi startupidel on raha kaasamisel raskusi kogu maailmas, siinse riskikapitalituru arendajana suuname veelgi rohkem tähelepanu teovõimelistele meeskondadele ja väga noortele ettevõtetele," rääkis Kakko.

Alguses pole startup-ettevõtetesse investeeritavad summad suured, kuid aja jooksul turu hõivamisel kapitalivajadus kasvab ning selleks on vaja täiendavaid investeeringuid teha, teatas Arengufond. "Näiteks portfelliettevõte Massi Miliano, millesse Arengufond sisenes aasta tagasi, on toonud tulemusi, mis veensid olemasolevaid ja lisandunud investoreid täiendavaks investeeringuks mahus üks miljon eurot," kommenteeris Kakko.

 Arengufond teostab tulevikuseiret ja investeerib uut moodi mõtlevatesse ambitsioonikatesse Eesti tehnoloogiaettevõtetesse. Kohaliku riskikapitalituru elavdamiseks kaasatakse projektidesse alati üks või mitu erasektori kaasinvestorit, kellega investeeritakse ettevõtetesse võrdsetel tingimustel.

Arengufondis tegutseb ka rahvusvahelise äriinkubaator SeedBooster, kus arendatakse ambitsioonikate projektide ärimudeleid ja suurendatakse seeläbi nende investorvalmidust ja turupotentsiaali.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700