Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kooliteed alustab 13 500 last 

Eestis alustab täna kooliteed 138 330 õpilast, neist esimest korda istub koolipinki 13 520 last.

Algaval õppeaastal ei avata ligi 560 koolile lisaks ühtki uut üldhariduskooli hoonet ja suletuks jääb üheteistkümne kooli uks. Haridusministeeriumi prognoosi järgi langeb õpilaste arv veel neli aastat ja jõuab siis uuesti eelmise aasta tasemele, vahendasid ERRi uudised.

 

Uuel õppeaastal läheb Eestis kooli pea 3500 õpilast vähem kui eelmisel aastal, kui üldhariduskoolides käis 141 800 õpilast.

Kui kõige suurem langus on toimumas 7.- 9. klassis ja gümnaasiumis käivate õpilaste seas, siis samal ajal on kasvamas algkoolis õppivate laste arv.  Täna alustab esimest kooliteed ligi tuhat õpilast rohkem kui mullu.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700