17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimad kitarristid nädalaks Viljandis

Kolmandal Viljandis algaval improvisatsioonilise kitarrimängu festivalil esineb hulk eestimaiseid ja välismaiseid artiste, toimuvad meistrikursused ja õhtused jämmimised.

Viljandi Kitarrifestivali formaat on ürituse kunstilise juhi Ain Agani sõnul sama, mis eelneval kahel aastalgi. Viis päeva, hulk kontserte ja tudengiprojekte. Fookuses hoitakse ikka improvisatsioonilise kitarrimängu ja -muusika temaatikat.

Esinejate plejaad on sama värvikirev kui varemgi. Eesti tegijatest astuvad publiku ette Oleg Pissarenko, Erki Pärnoja ja Kristjan Kallas, Siim Aimla, Kristjan Randalu, Raul Vaigla jmt. Välisartistidest näeb Viljandi Pärimusmuusikaaida ja Viljandi Jaani kiriku laval festivaliõhtutel aga külalisi Prantsusmaalt, Ameerikast, Rootsist, Soomest ja Norrast.

“Meil on see aastal kavas palju duosid, nad on kõik väga erilised, iga kontsert on omamoodi põnev ja märgiline,” kirjeldas Agan. Näiteks saab laval näha Ulf Wakeniuse (festivali peaesineja) ja Estonian Dream Big Bandi kooslust. Samuti ameeriklase Ben Monderi ja Kristjan Randalu, soomlase Niklas Winteri ja Siim Aimla ansambli, norralaste Jacob Youngi ja Bendik Hofsethi ning mitmete teiste ühisesinemisi.

Arvukate kontsertide sekka mahuvad ka õpitoad kitarri õppivatele noortele muusikutele nii Eestist kui ka meie naaberriikidest. Ettevõtmine päädib Agani sõnul kitarriorkestri kokkupaneku ja esinemisega Pärimusmuusika Aidas, kus kõlavad nii noorte varem ettevalmistatud lood kui ka ühismäng. Samuti ei puudu festivalilt   õhtused jämmimised klubis Puhas Kuld

Viljandi Kitarrifestival 2010

21.–25. septembrini Viljandis

Piletid: 0–150 kr

www.viljandiguitar.ee

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700