24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: vanameister Joe Cocker alustab Euroopa turneed

Läti võõrustab järgmisel neljapäeval rokilegend Joe Cockerit, kes publikule oma peagi ilmavalgust nägeva plaadi tutvustustuuri “Hard Knocks Tour” raames uuemaid ja vanemaid lugusid esitab.

1944. aastal sündinud Inglise käredahäälne roki-bluusi-legend Joe Cocker on üle kolme aasta taas üllitamas uut kogumikku “Hard Knocks”. Plaadi ametlikuks ilmumisajaks on märgitud 1. oktoober. Enne veel aga, kui plaat poelettidele jõuab, alustab vanameister samanimelist kontsertturneed, mille käigus publikule plaaditäit uusi lugusid tutvustab.

“Sellest hetkest, kui saabub rahulolu kontaktist publikuga, kuni selle hetkeni, kuni kestavad aplaus ja rõõmuhüüded, olen ma laval,” on ta lubanud.  Nii ta siis nüüd aasta lõpuni Euroopa 38 linnas tuuritabki.

Lisaks uute lugude mängimisele on homsest Moskvas algava tuur, mille kolmas kontsert toimub lõunanaabrite juures Riias, ka tagasivaade artisti rohkem kui 40aastasele karjäärile. Ehk et kontserdil kõlavad ka Joe Cockeri tuntumad palad läbi aastakümnete. Nende seas näiteks “Up where we belong”, “You are so beautiful”, “Unchain my heart”, “You can leave your hat on”, “Simple things”  jne.

Rokilegend, kes on andnud välja enne peagi ilmuvat uut kauamängivat, mille nime võiks tõlkida “Rasked koputused”, veel 20 stuudio- ja neli live-albumit, kinnitab, et pakutav uus looming on kaasaegse popmuusika sugemetega ja seda rohkem kui ükski tema varasem album.

“Ma olen veetnud ilmselt rohkem aega tänavatel kui haridust omandades,” ütles 66-aastane muusik: “Need fännid, kes on olnud minu ümber aastaid, ilmselt mõistavad, mida ma uue albumi nimega öelda tahan,” lootis Cocker. Hoolimata karmist temaatikast ja atmosfäärist, millele see viitab, ei ole plaat ja kontserttuur laulja sõnul sugugi ainult vanadele aegadele tagasivaatav ja morbiidselt tõsine, vaid pigem vastupidi, särtsakas.

“Me vestlesime produtsendiga stuudios. Ma ütlesin, et ma tahan teha kaasaegset kogumikku, aga mitte liiga modernset. Ja seda seetõttu, et ma tean, et pean siin võistlema 25aastaste lastega ja ma ei ole Green Day ega midagi muud sarnast,” kirjeldas Cocker uue plaadi idee ja kontseptsiooni sündi.

Rohkem kiidulaulu artist aga uuele kogumikule laulda ei taha. “See on alles minu 21. album neljakümne aasta jooksul. Seda ei tundugi nii palju. Ma jään ootama inimeste tagasisidet sellele ja tuurile,” mainis Cocker enne tuuri kokkuvõtlikult.

Joe Cocker – Hard Knocks Tour

30.09 kell 20 Lätis Riias, Arena Riga laval

Piletid: 446–2116 krooni; ?lapsele kuni 5 a (k.a) on sissepääs tasuta, juhul kui istub piletiga saatja süles.

www.pilsetascilveki.lv

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700