8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: tukamehed hullavad Nokias

Homme esitab Tallinnas Solarise keskuse esimesel sünnipäeval oma vanu ja tuntud lugusid Soome legendaarne show’band Leningrad Cowboys.

Soome rock’n’rolli ansambel Leningrad Cowboys jõuab taas üle pika aja Eestisse esinema. Sedapuhku Tallinnasse Solarise keskuse esimesele sünnipäevale. Kontsert on seda erilisem, et kollektiiv on viimastel aastatel esinenud suhteliselt harva ning ka antud ülesastumine on nende jaoks sel aastal üks vähestest.

Sünnipäevaks midagi erilist

“Eesmärk oli ehk veidi murda Nokia Kontserdimaja kui siiani viisaka ja rahuliku muusika esitamise koha mainet. Samuti on soov näidata, et saali unikaalne akustika ja helisüsteem on suurepärased tõelise rokk-kontserdi jaoks,” selgitas bändi valikut sünnipäevapeoks Nokia Kontserdimaja turundusjuht Katrin Kulderknup.

“Solarise soov oli teha sünnipäeva raames midagi eriti lõbusat ja suurejoonelist, sest Solaris Keskus on ikkagi meelelahutuskeskus ning vähe on selliseid bände, mis veel rohkem meelt lahutavad kui Leningrad Cowboys,” oli Kulderknup veendunud.

Ja suurte meelelahutajatena on nad tuntud küll. Cover-bändina suurt tuntust kogunud kooslus, kelle imago lahutamatuks osaks on kujunenud püstised suured tukad, värvilised kostüümid ja terava ninaga kingad, ei üllata ka seekord millegi muu kui maailmas väga tuntud menulugudega.

“Kontserdil tulevad esitusele peamiselt tuntud lääne rokkhitid läbi aegada, mis kõik on spetsiaalselt kohandatud Leningrad Cowboys’i jaoks ning segatud neile omase huumoriga. Kuna bändi kataloog on äärmiselt lai, on iga kontsert oma ülesehituse poolest erinev vastavalt antud kontserdi ja koha eripärale,” selgitas Kulderknup.

Bändi, kelle kontol 19 kogumikku, suurimate hittide varamusse kuuluvad näiteks sellised lood nagu “Sweet home Alabama”, “Don’t worry, be happy”, “Let’s work together” & “Gimme all your lovin” jmt.

Et tegu on ka suure show-bändiga, siis on olulist rõhku pandud ka lavamöllu tegemisele. “Tallinnas on laval 11 muusikut ning 2 tantsijat, trummikomplekt on neil traktori kujuline. Vastavalt bändi soovidele on Nokia Kontserdimajas esmakordselt esimesed 9 rida eemaldatud, tekitades sinna fänniala, et tagada neile parim kaasaelamisvõimalus,” rääkis Kulderknup kontserdipäeval toimuma saavast.

Bänd liigub kogu keskuses 

Lisaks võib artiste näha ka sünnipäevaüritustel 9. ja 10. oktoobril Solarise keskuse peal liikumas. Nad on kontserdimaja turundusjuhi sõnul otsimas seal oma sugulasi nii toimuval karaokevõistlusel kui ka teistelgi sünnipäevaüritustel.

Leningrad Cowboys loodi 1989. aastal Aki Kaurismäki filmi jaoks “Leningrad Cowboys go America” peamiselt ansambli Sleepy Sleepers liikmetest. Filmi saatis peale linastumist väga suur edu ning bänd hakkas iseseisvalt plaate salvestama ja kontserte andma.

Leningrad Cowboys

9. oktoobril Tallinnas

Nokia Kontserdimajas 

Piletid: 445–495 krooni,

pileteid piiratud koguses

Lisainfo www.ticketpro.ee ja www.leningradcowboys.fi

Autor: Urve Vilk, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700