Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 11. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuum suvi peibutas turiste

Kolme suvekuu jooksul peatus Eesti majutusettevõtetes 911 000 välis- ja siseturisti, mis oli 10% enam kui 2009. aasta samal ajal, teatas statistikaamet.

Välisturiste peatus majutusettevõtetes 59 000 ja siseturiste 27 000 enam kui mullu suvel.

2010. aasta suvel kasutas majutusettevõtete teenuseid 612 000 välisturisti, mis on viimase kümnendi suvede kõrgeim näitaja. Välisturistid moodustavad jätkuvalt veidi enam kui kaks kolmandikku turistide koguarvust ning nad eelistavad enim Tallinna majutusettevõtete teenuseid. Suvepealinnas Pärnus peatus 72 000 välisturisti, kellest kolmveerand saabus Soomest, 5% Rootsist ja 4% Saksamaalt. 36 000 turisti kasutas Saare maakonna majutusettevõtete teenuseid ning pooled nendest olid turistid Soomest, 14% Lätist ja 9% Saksamaalt.

Majutusettevõtetes peatus ligi 300 000 siseturisti, mis on 10% enam kui eelmise aasta suvel, kuid vähem kui 2007. ja 2008. aasta samal ajal. Siseturistide meelissihtkohtadeks on jätkuvalt Harju ja Pärnu maakond, kuid meelsasti peatutakse ka Ida-Viru ja Saare maakonna majutusettevõtetes.

Augustis oli külastajatele avatud 1027 majutusettevõtet 20 200 toa ja 46 200 voodikohaga. Täidetud oli 49% tubadest, mis on 4 protsendipunkti rohkem kui mullu augustis. Majutusettevõtetes peatus 301 000 sise- ja välisturisti ehk 8% enam kui augustis aasta tagasi. Reisimist soosis erakordselt soe ja päikeseline ilm. Raskeim oli vaba majutuskohta leida Tallinnas (tubade täitumus 67%) ja Pärnus (65%).

Augustis maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 419 krooni (27 eurot), mis jäi eelmise aasta augustikuuga samale tasemele. Kõige kallim oli ööbida Pärnus — 519 krooni (33 eurot). Ühe ööpäeva keskmine maksumus suurenes Pärnus eelmise aasta augustiga võrreldes 7%. Pealinnas maksis ööpäev majutusettevõttes keskmiselt 485 krooni (31 eurot), mis on 4% odavam kui 2009. aasta augustis.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700