13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muudatuste elluviimise kunst: suhetest kirjutav füüsik  

Harvardi emeriitprofessor ja mitme bestseller autor John Kotter kirjutab HBR-i blogis, mida ta õppis oma viimase raamatu kaasautorilt füüsik Lorne Whitehead'ilt ning mõtiskleb kuidas seda muudatuste juhtimisel kasutada saaks.

Tavaliselt ei oodata, et füüsik kirjutab raamatut inimsuhetest, aga Lorne tegi seda. Kotter ütleb, et selle koostöö suurim väärtus seisnes selles, et kuigi nad vaatasid samu asju, nägid nad sageli täiesti erinevaid asju. Mõlemad tõlgendasid nähtut lähtuvalt enda kogemustest, teadmistest ja eelarvamustest, vahendab juhtimine.ee.

Samas oleme me üles kasvanud ajastul kui kõikvõimalikes komisjonides, komiteedes ja muudes otsustamisorganites istuvad sarnase taustaga inimesed. Ja siis me imestame, et miks muudatuste elluviimine nii vaevaline on. Kui tahad elluviimise võimalusi suurendada, ütleb Kotter, siis pane kokku meeskond, mille liikmed erinevad vanuse, hariduse, kohustuste ja juhtimisoskuste poolest ning kellel on mõjuvõimu, juurdepääsu informatsioonile ja häid suhteid organisatsiooni erinevates osades ning kes soovitavalt esindavad erineva staažiga töötajate gruppe.

Selline meeskonna komplekteerimine tagab kaks suurt elluviimise eeldust:

• plaanid saavad paremini läbi mõeldud, kuna inimesed märkavad erinevaid asju,

• otsustel on kandepinda organisatsiooni igas subkultuuris.

Autor: Urve Vilk, Juhtimine. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700