Urve Vilk • 19. oktoober 2010
Jaga lugu:

Pole mõtet teiste käitumist muuta 

Ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Selle aitab kaasa Aira Tammemäe Puhhi-tüpoloogia, rääkis Swedbanki tootejuht Ülle Pahkjalg.

"Meie osakonnas on erinevad  ja maagilised inimtüübid (Puhhid, Jänesed, Iiahid ja Notsud) kõik väljakujunenud isiksused ning  enne seda koolitust olid minu arvates suhted omavahel vahel üsna pingelised. Nüüd lõpeb tihtipeale pingeline olukord  naeruga iseenda üle, sest inimesed tunnevad endas ära tegelase, kes nende sees jälle tembutab," rääkis Pahkjalg.

Nende tegelaste kaudu õpime kõigepealt iseennast analüüsima ja tundma ning  kohanduma teiste tegelaste keskel. Mis kõige tähtsam, ei tohiks püüda meeleheitlikult teise käitumist muuta, vaid püüda mõista, miks üks või teine inimene just selliselt käitub.  Siis on lihtsam taluda keerulisi olukordi ja me ei võta  teise käitumist väga isiklikult, sest see on kõigest käitumine.  

Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee