Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 8. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Jesse: alkoholi tarbimist tuleb langetada 8 liitrile  

Eesti seab eesmärgiks langetada absoluutse alkoholi tarbimise näitaja kaheksale liitrile ühe inimese kohta, ütles Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse.

Maris Jesse rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et veel aasta tagasi ei julgenud eksperdid seda eesmärki avalikustada. "Aga sel aastal julgeme välja öelda, et meie eesmärk on saavutada see, et Eestis alkoholi tarbimine etanoolis [absoluutses alkoholis] oleks püsivalt alla kaheksa liitri inimese kohta."

Saatekülalise sõnul on sama tase praegu näiteks Rootsis, Taanis on see veidi kõrgem, üheksa liitrit. Jesse märkis, et viimase kahe aasta jooksul toimunud alkoholi tarbimise languse Eestis põhjustas eelkõige alkoholi kallinemine: Eesti elanik tarbis 2007. aastal 12,6, 2008. aastal 12,1 ja eelmisel.aastal 10,2 liitrit absoluutset alkoholi.

Täna algab Tervise Arengu Instituudi uus, järjestikku teine alkoholi liigtarbimise vastane kampaania "Terviseks".

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700