18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2000 töövarju tutvub täna päris tööeluga

Täna on töövarjupäev, mille raames tutvuvad enam kui 2000 gümnasisti üle Eesti n-ö päris tööeluga.

Töövarjupäeval avab oma uksed noortele igal aastal umbes tuhat ettevõtet ja organisatsiooni. Täna saavad varjutatud näiteks peaminister Andrus Ansip, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens, mitmed tuntud ettevõtjad – Andrei Korobeinik, Peeter Rebane, Anni Arro.

Ettevõtja Peeter Rebase sõnul on kiiresti muutuv maailm loonud olukorra, kus koolipingis õpitava ja reaalsuse vahel võivad pahatihti olla üha suuremad käärid. "Hea haridus on väga oluline, kuid praktilise kogemuseta kahaneb ka selle väärtus. Põnev on selles projektis osaleda ning ka ise tänaste keskkooliõpilaste maailmavaatest osa saada," põhjendas Rebane kaasalöömist töövarjupäeval.

Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni juhi Tauno Vanaselja sõnul on pank aastaid kaasanud töövarjupäeval noori pangatöösse, et nad saaksid aimu sellest, kuidas käib n-ö päris töö tegemine ning milline näeb välja ühe ettevõtte tagatuba. "Teeme koostööd Junior Achievementiga eesmärgiga ärgitada noorte inimeste ettevõtlikku meelt," lisas ta.

Töövarjupäev on Junior Achievement Eesti programm, mis annab gümnaasiuminoortele võimaluse vaadata lähedalt täiskasvanud inimese tööpäeva. Kogetu annab noorele aimu, milliseid oskusi, teadmisi ja isikuomadusi on teda huvitavas elukutses vaja ning annab kindluse tema karjäärivalikutes.

 

Autor: Urve Vilk, Indrek Kald

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700