2000 töövarju tutvub täna päris tööeluga

Täna on töövarjupäev, mille raames tutvuvad enam kui 2000 gümnasisti üle Eesti n-ö päris tööeluga.

Töövarjupäeval avab oma uksed noortele igal aastal umbes tuhat ettevõtet ja organisatsiooni. Täna saavad varjutatud näiteks peaminister Andrus Ansip, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens, mitmed tuntud ettevõtjad – Andrei Korobeinik, Peeter Rebane, Anni Arro.

Ettevõtja Peeter Rebase sõnul on kiiresti muutuv maailm loonud olukorra, kus koolipingis õpitava ja reaalsuse vahel võivad pahatihti olla üha suuremad käärid. "Hea haridus on väga oluline, kuid praktilise kogemuseta kahaneb ka selle väärtus. Põnev on selles projektis osaleda ning ka ise tänaste keskkooliõpilaste maailmavaatest osa saada," põhjendas Rebane kaasalöömist töövarjupäeval.

Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni juhi Tauno Vanaselja sõnul on pank aastaid kaasanud töövarjupäeval noori pangatöösse, et nad saaksid aimu sellest, kuidas käib n-ö päris töö tegemine ning milline näeb välja ühe ettevõtte tagatuba. "Teeme koostööd Junior Achievementiga eesmärgiga ärgitada noorte inimeste ettevõtlikku meelt," lisas ta.

Töövarjupäev on Junior Achievement Eesti programm, mis annab gümnaasiuminoortele võimaluse vaadata lähedalt täiskasvanud inimese tööpäeva. Kogetu annab noorele aimu, milliseid oskusi, teadmisi ja isikuomadusi on teda huvitavas elukutses vaja ning annab kindluse tema karjäärivalikutes.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara