Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhan Kahu: eestlane räägib lühilausetega ja kõike vaid ühe korra

Juhan Kahu sõnul on eestlased kidakeelsed, rääkides lühidalt ning vähe. Lõunamaalastega, kes ühte ja sama asja mitu korda räägivad, ei anna meid võrreldagi.

Philip Morris Internationalis hetkel Liibüas töötav Juhan Kahu, kes on rahvusvahelises firmas töötanud 16 aastat, ütleb, et eestlased on üsna napisõnalised.

"Eestlased on tuntud selle poolest, et me räägime lühilausetega ja kõiki asju ühe korra. Lõunamaalased aga on emotsionaalsed. Kui olete vaadanud mehhiko seepe või itaalia filme, siis teate, kuidas see käib. Olles nende keskel, hakkasin jälgima, millest nad räägivad. Tuleb välja, et nad räägivad sama asja mitu korda. Nad räägivad asja ära ja alustavad sama juttu otsast peale," rääkis Kahu juhtimiskonverentsil.

See tähendab reaalses elus Kahu sõnul seda, et kui keegi nendega räägib, siis nad esimest korda juttu lihtsalt ei kuula. "Sest nad teavad, et seda räägitakse veel ja veel," sõnas ta.

Ka tunnetele tähelepanu pööramise ning tunnustamise ja komplimentide tegmise oskuse ja vajalikkuse õppis Kahu ära alles väljaspool Eestit töötades, kuna Eestis pole sellised oskused ja käitumine juhi jaoks olulised ega levinud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700