23. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eduka meeskonnatöö 4 saladust 

Kas Sina tead kes olid Charles Batcheldor, John Kruesi või Ludwig Boehm? Pole kuulnudki? Nad olid Thomas Edisoni meeskonna liikmed ja elektripirni kaasautorid. Adrian Gostick kirjutab oma uuringule tuginedes , et ajaloos ei ole ühetegi väljapaistvat tulemust saavutatud ilma meeskonna toetuseta, vahendab juhtimine.ee.

Viimase paarikümne aasta jooksul uuriti inimkäitumist, selle käigus vaadati läbi 350 000 inimese käitumisharjumused. Selle mahuka uuringuga on nad leidnud empiirilisi kinnitusi mitmetele meeskonnatöö seisukohtadele, mida teoorias juba varem tunnustati, kuid millel seni ei olnud faktilist tõestust.

Uurimistööle tuginedes sõnastati suurepärase meeskonna neli omadust:

• Ekstraklassilistel meeskondadel on üllad eesmärgid.

• Tõhusaid meeskondi juhib pühendumine ja kirg.

• Hea meeskonna sooritust motiveerib lojaalsus meeskonnale, mitte organisatsioonile.

• Suurepärased meeskonnad hoiavad oma reeglid lihtsad.

 

Autor: Urve Vilk, Juhtimine. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700