Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 25. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptivõistlus: ahjupraad

Koostisosad:

Vaja läheb seakaelakarbonaadi kuskil 600g, porgandit, seeni (shampinjone) sibulat, paprikat, musta leiba.

Valmistamine:

Sealiha viiluta ära, maitsestad endale sobivate maitseainetega või lihtsalt soola ja pipraga. Paneeri jahuga ja pruunista pannil korra ühelt poolt ja siis korra teiselt poolt.

Siis võta ahjuvorm ja lao sealiha, seened, porgandid ja sibulad kihiti ning vala üle praeleemega, pudistades sinna hulka ka neli viilu musta leiba ning pane ahju hauduma. Mida kauem toit haudub, seda parem see on, arvestada võiks kahe-kolme tunniga. 

Ahjuvorm peaks olema pealt kaetud, kas siis fooliumi või kaanega. Ahjust välja võttes puistata peale kaks purustatud küüslauguküünt. Eraldi keeta kõrvale kartulid.

Ja suus sulav ahjupraad ongi valmis:)

Retsepti autor: Mirjam Kaunissaar

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700