26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Take 6 pakub häälte kooskõla meistriklassi 

Jõulujazz 2010 toob Eestisse tunnustatud Ameerika vokaalansambli Take 6, kelle esituses kuuleb lugusid nende äsja ilmunud jõulualbumilt ja loomingu kuldvaramust.

Vokaaldžässimeistrid teist korda Eestis

1. detsembril Eestit väisav ansambel jõuab siia juba teist korda. Esimesel korral anti Eestis kontsert samuti Jazzkaare raames, aga seda juba kaheksa aastat tagasi.

“Kuuiku häältel on imeline kooskõla, mida on aastate jooksul üha lihvitud. Ilmselt sobivad nende häälte ülemhelid paremini kui ühelgi teisel ansamblil, sellest ka kõla, mis tõstab tipphetkedel lausa ihukarvad püsti.

Lisaks on nad kõik haritud muusikud. Cedric Dent, kes koos Mark Kibble’iga seadeid teeb, on mitme ülikooli õppejõud. Nende vokaalseaded on tõesti kõrgest klassist ja nad on vokaaldžässi lati väga kõrgele tõstnud,” iseloomustas Anne Erm ansambli muusikat.

Seda häälte kooskõla saab kontserdil nautida, kuulates nende äsja ilmunud jõululaulude albumi “The most wonderful time of the year” palasid segamini vanematega. “Kindlasti esitavad nad mitmekesise kava, kus on nii eelmise heliplaadi “The standard” lugusid kui ka nende menulugusid varasemast tegutsemisajast,” täpsustas Erm.

Festivali programmis on aga arvukalt teisigi artiste, keda tasub kuulama minna. “Minu lemmikute hulka kuulub kindlasti Cristina Branco, aga tõstaksin esile ka väga toredad koostööprojektid. Näiteks astuvad Londoni džässifestivalil esinenud UMA duo ehk Robert Jürjendal ja Aleksei Saks üles koos rokkansamblis No-Man nime teinud ja praegu ballaadilauljana loorbereid teeniva Tim Bownessi ja tema pianistist partneri Peter Chilversiga,” mainis Erm.

Rohkelt kontserte Eesti džässimuusikutelt

Esinejate nimekirjas veel noored Eesti muusikud – Laura Junson, Erki Niit ja Kristjan Mazurtchak –, kes mitmel pool kontserte annavad, ning Mahavok ja Kadri Voorand. Loomulikult rõõmustab publikut tänavuse Elioni džässiauhinna võitja Raivo Tafenau koos Sergio Bastose ja Ricardo Padillaga.

Jõulujazz 2010

29. novembrist 17. detsembrini Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Pärnus

Esinejad: Take 6, Macy Gray, Tony Allen, Mahavok, Sergio Bastos, Cristina Branco jpt

Piletid: 50–700 krooni

www.jazzkaar.ee

Take 6

Koosseis: Alvin Chea, Cedric Dent, Joey Kibble, Mark Kibble, Claude V. McKnight, David Thomas.

1. detsembril kl 18

Tallinnas Kaarli kirikus 

Piletid: 500–700 krooni

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700