Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 29. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulviste: haridus ei jõua ühiskonna arengule järele

Ülehomme tähistatava Tartu Ülikooli 91. aastapäeva eel leiab õppeasutuse kunagine rektor Peeter Tulviste, et kahetsusväärselt edeneb praegu ühiskond haridusest kiiremini.

"See on paradoksaalne, sest haridus peaks inimesi valmistama ette tuleviku jaoks. Meil aga jõuab enne see tulevik kätte," rääkis Tulviste ERR-i uudisteportaalile ning lisas, et haridussüsteemi muutmine võtab süsteemi konservatiivsuse tõttu aega.

Endine ülikoolirektor peab probleemiks seda, et konkreetsete teadmiste kõrval ei õpetata samavõrra teaduslikku mõtlemist ja teisi mõtteviise, mida on vaja, et inimesed oleks suutelised edasises elus uusi asju kiiremini omandama.

Tulviste sõnul jagub Eestis andekaid noori vaid ühe suure ülikooli jaoks: "Seda võib nimetada eliitülikooliks, aga mõte seisneb ikkagi selles, et seal antaks maailmatasemel haridust." Teised ülikoolid poleks seetõttu halvemad, kuid kõigil elualadel ei ole tema sõnul lihtsalt maailmatasemel haridust vaja.

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700