2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas teha ise vanadest küünaldest uusi küünlaid?

Kui teid valdab soov teha midagi põnevat loomingulist käepärastest materjalidest, siis üks võimalus on taaskasutada. Taaskasutamine võib tähendada ka millegi täiesti uue sündi. Seekord õpetab Virgylia Soosaar, kes on tuntud ka kunstnikunime Viki all, Bioneeri lugejatele, kuidas teha vanadest küünaldest uusi kordumatuid küünlaid.

Vaja läheb:

• vanu küünlaid;

• plekist topsikut või kaussi küünla sulatamiseks;

• vanu klaase, pitse või tasse;

• küünlatahti, mida saab osta enamikust käsitööpoodidest.

Kuidas küünlaid teha?

• Tükeldage küünal väiksemateks tükkideks, et see kiiremini sulaks.

• Plekktopsis madalal kuumusel on kõige parem sulatada.

• Valage täielikult sulanud vaha klaasi ja lisage kohe taht.

• Kinnitage taht alt ja ülevalt, sest vaha ei hangu kohe ja kinnitamata taht võib viltu vajuda.

• Vahale võite lisada aroomiõli tilku, kivikesi, kohviube, jne.

• Kui kasutada erineva värviga vanu küünlaid, saab teha mitmevärvilisi uusi küünlaid. Siis tuleb enne uue värvi lisamist lasta eelneval hanguda.

 

 

Autor: Urve Vilk, Bioneer .ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700