Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 6. detsember 2010

Retseptivõistlus: piparkoogimaitseline jõulukook

Vaja läheb:1,5 l purustatud kõrvitsat5 suurt muna2 kl suhkrut2 tl piparkoogi maitseainet (võib ka veidi rohkem)5 kl jahuvaniljet1 peotäis rosinaid400 gr sulatatud võid1 tl peenikest meresoola2 tl küpsetuspulbrit1 tl soodat

Valmistamine: munad vahustada suhkru ja soolaga. Lisada vanilje. Lisada sulatatud või. Nüüd segada purustatud kõrvits, munasegu,rosinad, jahu milles on kupsetuspulber ja sooda kokku. Lisada piparkoogimaitseaine. Taigen peab saama mõnusalt paks, kui vaja peaks lisama jahu.

Küpsetada 180 kraadi juures 50-60 minutit. Koogi küpsust saab proovida tikuga.

Serveerida jahtunult vaniljekastmega.

Retsepti autor: Merle Laidro

 

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700