6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata 20 parimat uut äriideed

Ettevõtluskonkursi "Ajujahi" žürii valis saja võistleva äriidee seast välja 20 finalisti. Nende seas on nii elektriarvete vähendajaid kui ka eakatekodude keti loojad.

Allpool on toodud 20 parimat äriideed. 5 esimest olid žüriiliikmete hinnangul eriti silmapaistvad ja saadeti ilma pikema vaidluseta 20ne parima sekka.

1. Hepatiidi viirus C in vivo mudelid ravimite eelkliiniliseks testimiseks. Hepatiidi viirus C poolt põhjustatud maksakahjustuste all kannatab 3% inimeste. Tänapäeval puuduvad head HCV ravimid ning nende väljaarendamist on takistanud oluliselt loommudelite puudumine. Idee on luua uued geneetiliselt muundatud hiired, kes nakkuksid inimese liigi spetsiifilise HCV viirusega.

2. Virtual Garden. Virtuaalne võimalus kasvatada reaalsel maalapil mahepõllumajanduslikke juurvilju ja aiasaadusi

3. Quotista.com - shared quoting experience. Quotista taasleiutab tsiteerimise. Sotsiaalne faktor on Quotista DNA's: kasutajad saavad koguda enda kontole tsitaate, jälgida teisi kasutajaid/teemasid, et avastada läbi tsitaatide häid raamatuid, blogisid, filme, laule jms. Tsitaati lisades saab selle ühe klikiga saata Facebooki või Twitterisse

4. Spordiüritusel osalejate reaalajas jälgimine. Orienteerumis-, ekstreem- ja seiklusspordi teeb tunduvalt huvitavamaks, kui publik saab meeskondade või osalejate paiknemist kaardil reaalajas jälgida.

5. Eakatekodude kett väikeeramutes. Niši täitmine: skaala üks ots on suures hooldamise masinavärgis elav eakas (suured, täna valdavalt Eestis levinud), skaala teine ots on kodus elav eakas. Skaala keskel (mida täna Eestis rakendatud ei ole) on tavaeramus koos elavad 4-5 eakat, kes toetuvad teineteisele ja koduabilisele.

6. Kanalisatsiooni soojusvahetid. Ideeks on soojusvaheti, mida koos soojuspumbaga rakendades saab reovee jahutada sobivale temperatuurile ning talletatud soojuse tagastada hoone küttesüsteemi.

7. Minirulaparkide tootmine ja üritused. Kavas on tootma,müüma hakata näpurula-näpuBMX-i parkke,parkide elemente,teostada järelhooldust,korraldada üritusi ja parke rentida.Toodangu lõpptarbijateks on noored,vanuses 6-18a.Põhilisteks klientideks on noortekeskused,spordi-ja elustiilikauplused,kaubanduskeskused,mängusaalid/mängumaad ja teised lõbustusasutused kus olemas juba eksisteerivad mängunurgad. On uudne ja ainulaadne Eestis.

8. BändGämp Guide. Alustavatele või tegutsevatele bändidele muusikateemaliste koolituste pakkumine läbi internet

9. Arenevad rõivad. Lapsed kasvavad ja arenevad kiiresti. Meie loodud lasteriided ka kasvavad ja arenevad.Naistele meeldib tihti garderoobi uuendada. Meie naisteriiete disaini ja /või suurust saab muuta - pole vaja uusi rõivaid osta-säästab aega ja raha.Erinevus "tavalistest"-fotode/joonistega muutmisjuhend.

10. Mious Facebook'i kampaaniate platvorm. Mious võimaldab ettevõtetel viia läbi kampaaniaid (loosimised, tarbijamängud jne) Facebook'is, kulutades selleks kordades vähem aega ja raha kui seda tuleks kulutada spetsiaalsete rakenduste väljaarendamiseks. Mious abil lood, haldad ja muudad oma kampaaniaid ilma suuremate kulutusteta nagu proff.

11. Lokaalsed pakkumised. LocalDeal toob kokku kohalikud teenusepakkujad ning mobiilse innovatsiooni. See võimaldab nutitelefonide kasutajatel avastada tema lähedal asuvaid pakkumisi kohvikutelt, poodidelt jmt teenusepakkujatelt. Samuti on võimalik näha oma sõprade ja teiste kasutajate üldist arvamust konkreetsest kohast.

12. Reisimäng. Hariv ja kaasahaarav reisiteemaline mäng

13. Väiksemad elektriarved suurtele elektritarbijatele. Kujuta ette, et toidupoes pole ühelegi toidukaubale juurde märgitud selle hinda, vaid kuu jooksul tarbitud toidukaupade eest saame ühe arve kuu lõpus. Kui lihtne on sellel juhul optimeerida ostukorvi maksumust? Analoogselt me ei tea kuidas moodustuvad meie elektriarved. Energiahaldussüeteem aitab.

14. Hoolesild 2010. Pakume lemmiklooma omanikule ja loomakliinikutele mõeldud veebipõhist heaolukorralduse tarkvara, mis elulist infot analüüsides annab adekvaatse hinnangu looma tervise hetkeseisule, osutab võimalikele varjatud riskidele, ning annab asjakohaseid soovitusi. See on loomaarstist "tarkmees taskus"

15. SHOWSTARS - VIRTUAL SHOWROOM / exclusive showroom solutions / showstars.ee

WebRoom - for the web - luua tarkvara, mille abil on Kliendil võimalik enne juuksurisalongi minekut välja valida uus meelepärane soeng ja testida selle sobivust. Tarkvara pakub sadu erinevaid soenguid, mida saab kategoriseerida vastavalt soole, vanusele ja stiilile. Soengu sobivuse testimiseks tuleb laadida portaali portreepilt või lülitada sisse veebikaamera.

ShowScreen - for the boutique - ühildada WebRoomi tarkvara puutetundliku ekraani ja kaameraga, mille abil Klient saab juuksurisalongis kohapeal valida omale uue meelepärase soengu ja testida koheselt ka selle sobivust.

16. Vektor3. Kuubiku eesmärk on muuta matemaatikas vektoreid käsitlevaid peatükke õpilastele kergemini arusaadavamaks. Kuubik on tehud pleksiklaasist, tahkudel asuvad ruudustikud (ühikud saab ise määrata) ning magnetite abil saab kujutada kuubiku sees vektoreid, neid liita/lahutada, määrata nende sihti jne.

17. Skeemnavigeerimine mobiilil. Skeemipõhine navigeerimisrakendus mobiilile.

18. Plaisir du chat. Põlevkivienergeetikas tekkinud tuhk on jääde, mida saab kasutada suurt absorptsioonivõimet vajava igapäevase tarbeprodukti - nagu seda on kassi allapanu - tootmise substraadina. Loodav ettevõte just sellega tegelema hakkabki

19. Kahekohaline Hobibagi. Kahekohaline hobibagi on neljarattaline keskmootoriga tagaveoga maastikusõiduk, mis on suuteline maastikul suuri kiirusi arendama. Selle raam on ühtlasi ka ohutuspuur, mis kaitseb nii sõitjaid kui ka jõuagregaati. Hobibagile on Patendiameti poolt väljastatud Kasuliku Mudeli tunnistus nr. EE 00863.

20. Keskkonnasäästlik, tasuv elektritakso. Uudse akuvahetussüsteemiga elektrilised taksod - säästavad keskonda ja raha. 75% taksojuhi teenistusest läheb bensiinile ja mootori hooldusele. Taksod reostavad palju, kuna on alati liikvel(300km/ööpäev). Elektritaksol on 3 korda väiksemad kulud. Uudne akuvahetussüsteem teeb teostuse võimalikuks.

Autor: Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700