Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, milliste e-teenustega ollakse enim rahul

Eesti arvutikasutajad kiitsid novembris hea e-teenuse kuu raames ühtekokku 47 erinevat e-lahendust. Internetikasutajatelt said enim kiitust eestlaste loodud majandustarkvara ERPLY ja Maa-ameti kaardiserver.

Kõiki kiitust teeninud e-lahendusi kutsutakse kandideerima ka Eesti parima e-teenuse konkursile, mille võitjad saadetakse e-Eesti au kaitsma maailma parimate e-lahenduste võistlusele World Summit Award (WSA) 2011.

Hea e-teenuse kuu ajal teenisid veebilehe http://www.e-konkurss.net vahendusel internetikasutajatelt enim kiitust eestlaste loodud majandustarkvara ERPLY ja Maa-ameti  kaardiserver. Mitmel korral kiideti riigiportaali eesti.ee, Swedbanki ja SEBi netipankasid, sooduspakkumiste keskkondi Cherry.ee ja Deal24, Mobiil ID-d, korteriühistutele mõeldud veebipõhist tarkvara korteriyhistu.net ning Pilet.ee ja piletilevi piletiostukeskkondi. 

E-riigi lahendustest tunnustati 18 minutiga uue firma loomise maailmarekordi püstitanud Ettevõtjaportaali ja Tallinna veebikaarti ning e-meditsiini valdkonnast Ida-Tallinna Keskhaigla patsiendiportaali i-patsient, meditsiiniportaali arst.ee ja salenemisportaali Kaaluabi.   

E-äri lahendustest märgiti ära e-poe tarkvara Pipfrog.com, e-arvete süsteemi eAktiva, muusika veebipoodi Muusika24, Eesti siseturismile suunatud broneerimiskeskkonda Hotelliveeb, müügikeskkonda Varad.ee, iseõppivat tööaja arvestussüsteemi Toggl, Tallinki. Estonian Airi, Saaremaa Laevakompanii ja Väinamere Liinide  veebipõhiseid broneerimissüsteeme, äritarkvara Next, online konsultatsioonkeskkonda Tutoruno, küsitluskeskkonda At-Survey, elektroonseid trükiseid pakkuvat ePaberit, Piletimaailma müügikeskkonda, personaalse teenuspaketi kokkupanekut võimaldavat Starman Starti, Kummimehe rehvivahetuse broneerimissüsteemi, projekti- ja ressursihaldustarkvara Ganttic, Eesti Energia iseteenindust ning If Kindlustuse e-bürood.  

Hariduse ja kultuuri vallas toodi esile Eesti e-Ülikooli keskkonda, raamatukogude e-kataloogi Ester ja rahvuslikku digiarhiivi Saaga, heategevuse valdkonnas hüljatud loomadele annetusi koguvat Veebiperemeest ning vaba aja veetmise osas Eesti mõttespordi portaali www.vint.ee, mereinfot koondavat Surfpaperit, ERRi suusaportaali ja Eesti Loto mängukeskkonda. Meediaväljaannetest märgiti positiivselt ära Postimehe online-väljaannet. 

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on tunnustamine vajalik ning näitas, et enam hinnatakse teenuseid, millest on inimestele praktilist kasu. „WSA konkursist osavõtt toob meie teenustele loodetavasti rahvusvahelist tunnustust ning kasulikke kontakte ka välismaalt, luues ekspordivõimalusi ja eeldusi välisinvesteeringute kaasamiseks,“ lisas Parts.

Hea e-teenuse kuu korraldati Euroopa Liidu struktuurifondide programmi "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700