Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti tahab esimese jõulupuu püstitamise au endale napsata

Eestlased on läbi aegade teadnud, et maailma esimene jõulupuu seisis Tallinna raekoja ees, lätlased on aga oma ürikutele tuginedes otsustanud selle au endale napsata.

"Tere tulemas Riiga - jõulukuuse sünnilinna!" reklaamib Läti. Vaatamata ütlusele "Ei saa me läbi Lätita" tuleb aeg-ajalt seoses lõunanaabritega alla neelata ka mõni mõru pill: küll on peetud kilusõda, küll vaieldud, kellele kuulub Ruhnu karu, nüüd tahab Riia meilt üle lüüa maailma esimest jõulupuud, mille aga Tallinna Mustpeade vennaskond olla viinud Raekoja ette juba aastal 1441 ehk siis 69 aastat varem kui Riias, vahendas ERR.

"Ma arvan, et me võime seda kuupäeva julgelt kasutada, kui esmamainimist jõulukuusest maailmas, aga võiksime võtta siiski arvesse seda asjaolu, et hiired on osa vanemaid pabereid ära söönud" ütles ajaloolane Jüri Kuuskemaa.

"Meil ei ole vaidlust ja ma arvan, et kui vaadata, kus me maailma kaardil asume, me peame ainult koostööd tegema, kes tahab näha jõulupuu traditsiooni algust - me oleme vaid rõõmsad, et nad sõidavad nii Tallinnasse kui Riiga," rääkis Riia Turismiarenduskeskuse direktor Gastons Neimanis.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700