1dl vahukoort
20gr suhkurdatud ingverit
20gr apelsinisukaati
20gr röstimata mandlilaaste
180gr valget šokolaadi
Glasuurimiseks 200gr valget šokolaadi ja 0,5tl piparkoogi maitseainet.
Valmistamine:
1. Sega vahukoor ja alkohol ( ja lisandid) potis, kuumuta. Võta pliidilt ära.
2. Pane vedelikku šokolaad tükid ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta.
3.Hoia šokolaadi jahedas, aga mitte külmutuskapis, kuni mass on piisavalt tahenenud, et saab vormida massist pallikesi.
5.Vormi massist kuulid (suurus on maitseasi)
6.Sulata iga retsepti kohta ca 200gr valget šokolaadi ettevaatlikult veevannil, lisa piparkoogi maitseaine. Temperatuur ei peaks tõusma üle 50 kraadi.
7.Kasta kuulid vedelasse šokolaadi ja pane küpsetuspaberile tahenema, raputa peale soovi korral pisut jämeda jahvatusega kaneeli.
8.Aseta maiustused jahedasse tahenema.
Retsepti autor: Eveli.