Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptivõistlus: jõululaps

Koostisained:

1dl vahukoort

20gr kookoshelbeid

60gr kuivatatud maasikaid (või kirsse või jõhvikaid)

200gr valget šokolaadi

Glasuurimiseks 200gr valget šokolaadi ja 50gr kuivatatud marju, samad, mis panid eelnevalt segusse.

Valmistamine:

1. Sega vahukoor ja kookoshelbed ja maasikad potis, kuumuta. Võta pliidilt ära.

2. Pane vedelikku šokolaadi tükid ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta.

3.Hoia šokolaadi jahedas, kuni mass on piisavalt tahenenud, et saab vormida massist pallikesi.

5.Vormi massist kuulid (suurus on maitseasi)

6.Sulata iga retsepti kohta ca 200gr valget šokolaadi ettevaatlikult veevannil. Temperatuur ei peaks tõusma üle 50 kraadi.

7.Haki alles jäetud 40gr marju peeneks, kasta kuulid vedelasse šokolaadi ja pane küpsetuspaberile tahenema, raputa 3-4 killukest punast marja kaunistuseks igale trühvlile.

8.Aseta maiustused jahedasse tahenema.

Retsepti autor: Eveli.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700