Urve Vilk • 13. detsember 2010
Jaga lugu:

Retseptivõistlus: kanafilee päiksekuivatatud tomatitega, kirjuriisi ja sulatatud juustukastmega

Koostis:

2 suuremat kanafileed

150gr mozzarella juustu

50gr feta juustu

75gr päikesekuivatatud tomateid

25gr musti kivideta oliive

tüümiani (värsket)

50gr riivitud parmesani

1 spl palsamiäädikat

soola

Lõika kanafileed taskuteks, maitsesta seest soolaga,

Haki juustud  ja sega juurde kokku tomatite ja oliividega ja lisa segule  suplilusikatäis palsamiäädikat. Riputa peale tüümiani. Sulge fileed puutikkudega, raputa peale soola ja küpseta 180°C ahjus 30 min. Riputa peale parmesan ja küpseta veel 10 min.

Kirju-riis

100gr riisi

1 punane paprika

1 vars porrut

2spl oliivõli

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Prae oils paprika ja porru kergelt läbi, lisa riis ja kuumuta veel mõni aeg, kuni maitsed on segunenud.

Tomatine juustukaste

2 suurt tomatit

2 küüslaguküünt

0,5 sibulat

1 karp merevaiku

2 spl õli

soola, pipart

pisut värsket basiilikut

Vala õli pannile, ja prae selles hakitud sibul ja küüslauk, lisa tukeldatud tomat ja ja merevaik, soolaga tasub olla ettevaatlik, merevaik on isegi soolane.

Kui pannil olev on keema läinud, lisa merevaik ja kui see ära on sulanud, lisa natuke värsket basiilikut.

Salat prae juurde

1 paprika

1 värske kurk

2 tomatit

1 jääsalat (peasalat)

soovi korral ka üks sibul

1spl oliivõli

Lõika ained ribadeks ja aseta kaussi ja vahetult enne serveerimist vala peale pisut oliivõli. Soovi korral lisa soola ja pipart, aga mina eelistan puhtaid maitseid.

 Retsepti autor: Eveli.

 

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee