200 g õrnsoola lõhefileed (või külmsuitsu lõhefileed)
140 g rohelist salatit ( Lollo rossot, jääsalat, hiina kapsas)
4 viilu röstsaia
4 sl kreepa pähkli tuumi (kes soovib, võib selle välja jätta)
140 g värsket kurki
100 gr keedetud punast peeti
värskelt jahvatatud valget pipart või viie pipra segu
maitserohelist, tilli
Kaste:
2 tl valge veini äädikat
2 sl õli
2 sl vett
½ tl mahedat sinepit
¼ tl soola
½ tl suhkrut
hakitud tilli.
Valmistamine: Kastmeained panna kaanega purki ja raputada tugevasti läbi ja asetada kaste külmikusse maitsestuma. Lõhefileest lõigata nurga all õhkesed viilud. Saiaviilud röstida ja lõigata kuubikuteks. Kurk ja keedetud peet lõigata õhukesteks viiludeks.
Salatilehed rebida suuremateks tükkideks, segada kausis sinna juurde värske kurk ja kreeka pähkli tuumad. Taldrikule panna esmalt salatilehed, nendele röstitud saiakuubikud ja viilutatud peet.
Salatiained laduda selliselt, et taldrikule tekiks kuhi, mille peale laduda lõhefilee ribad. Salatikaste võtta külmikust vahetult enne serveerimist ja enne salatile valamist tuleb kastet uuesti loksutada. Salat kaunistada maitserohelise või ürtidega.
Retsepti autor: Eveli.