Urve Vilk • 13. detsember 2010
Jaga lugu:

Retseptivõistlus: lõhesalat 

Koostis:

200 g õrnsoola  lõhefileed (või külmsuitsu lõhefileed)

140 g rohelist salatit ( Lollo rossot, jääsalat, hiina kapsas)

4 viilu röstsaia

4 sl kreepa pähkli tuumi (kes soovib, võib selle välja jätta)

140 g värsket kurki

100 gr keedetud punast peeti

värskelt jahvatatud valget pipart või viie pipra segu

maitserohelist, tilli

Kaste:

2 tl valge veini äädikat

2 sl õli

2 sl vett

½ tl mahedat sinepit

¼ tl soola

½ tl suhkrut

hakitud tilli.

Valmistamine: Kastmeained panna kaanega purki ja raputada tugevasti läbi ja asetada kaste külmikusse maitsestuma. Lõhefileest lõigata nurga all õhkesed viilud. Saiaviilud röstida ja lõigata kuubikuteks. Kurk ja keedetud peet lõigata õhukesteks viiludeks.

Salatilehed rebida suuremateks tükkideks, segada kausis sinna juurde värske kurk ja kreeka pähkli tuumad. Taldrikule panna esmalt salatilehed, nendele röstitud saiakuubikud ja viilutatud peet.

 Salatiained laduda selliselt, et taldrikule tekiks kuhi, mille peale laduda lõhefilee ribad. Salatikaste võtta külmikust vahetult enne serveerimist ja enne salatile valamist tuleb kastet uuesti loksutada. Salat kaunistada maitserohelise või ürtidega.

Retsepti autor: Eveli.

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee