22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peorõivastuses särad nii pidudel kui argipäeval

Pidulikud rõivaesemed ei ole loodud üksnes üheks õhtuks, vaid on kantavad palju pikemalt  – moodsaid ja praktilisi peorõivaid saab lihtsalt kombineerida nii olemasolevate kui uute toodetega. 

Pidulikus naisterõivastuses on fookuses rõhutatud õlg, pitskangad, satiin, šifoon, metalselt läiklevad kangad ja lõngad ning minipikkus. Drapeeringud ja voldid annavad figuurile naiselikkust ja pehmust, rõhutades erinevaid kehaosi. Puusakamatele soovitame rõhutada voltidega õlajoont, kitsapuusalistele volditud puusajoont.

Šikki ja klassikalist musta elavdavad pidulik ja peenutsev sinine, punane ning violetne. Pükste armastajatele soovitame liibuva ja sirge joonega viigipükse, mida saab kanda nii pidulikumatel kui argisematel päevadel. Peorõivana sobib pükse kombineerida rüüsidega pluusi, metalse läikega hõlmikpluusi, kroogitud pitsist topi, peenest lõngast läikiva kudumi, šiki valge triiksärgi või sallkraega sametjakiga. Jakkide puhul tõmbab tähelepanu reväär, mis on kantav ka püstkraena. Julgemad ja moodsamad saavad valida klassikalisemate viigipükste asemel satiinkangast liibuvad pidulikud šortsid, pliiats- või drapeeritud seeliku.

Kleidimood ülistab minipikkust ning efektseid ja ekspressiivseid kangaid. Pidudel pälvivad kindlasti komplimente heegeldatud pitsiline kleit, üleni rüüsiline trikotaaž-minikleit ning volüümikate varrukatega prinditud satiinist minikleit. 

Meeste peokollektsioon

Meeste peorõivastuses tõmbavad tähelepanu läiklevad pinnad, mis üldmuljele automaatselt pidulikkust lisavad. Nii ülikonna pintsaku kui pükste siluett on kitsas, kangad peenetriibulised või multistruktuursed. Huvitavad on monokroomsed lahendused, kus hall toon kõnetab halli või on kombineeritud erinevaid tekstuure.

Moodne klassika nii igapäevases kui peorõivastuses on ruudumuster, mis tuleb eriti efektselt esile musta ja elektrisinise kombinatsioonis. Ruudumustrid leiab nii kudumitelt, aksessuaaridelt kui vestidelt, mida soovitame julgelt koos ülikonnaga kanda. Ülikonnale saab kiirelt vabama välimuse anda ka seeläbi, kui kanda lipsu asemel kaela ümber seotud salli.

 

 

Autor: Urve Vilk, Merit Välba

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700