26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane kandideerib lühifilmi kategoorias Oscarile

Eesti režisööri Tanel Toomi lühifilm “The Confession” (Pihtimus) valiti Oscari parima lühifilmi kategooria eelvalikus 5 parima hulka.

Tanel Toomile andis õiguse kandideerida Ameerika Filmiakadeemia parima lühifilmi tiitlile varasemalt saadud auhind tudengite arvestuses.

83. Ameerika Filmiakadeemia auhinnale lühifilmide kategoorias kandideeris 76 filmi, millest said lõpliku nominatsiooni 5 filmi. Nende seas oli ka Eesti režisööri Tanel Toomi film “The Confession”, mis valmis lõputööna “National Film- and Television School”-is (NFTS) ning on juba varasemalt pärjatud tudengifilmide Oscariga parima välismaise filmi kategoorias.

 

“The Confession” on lugu vaiksest ja siirast poisist Samist, kes on mures oma esimese pihilkäigu pärast: tema südametunnistus on puhas – järelikult ei saa toimingust ka kergendust loota. Koos sõbra Jacobiga otsustatakse seda viga parandada, kuid esialgne süütu vemp muutub ootamatult tragöödiaks.

Tanel Toom lõpetas NFTS-i magistriprogrammi käesoleval aastal. Tema õpinguid on toetanud Eesti Kultuurkapital, Sihtasutus Archimedes, Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kinoliit.

Oscareid jagatakse 27. veebruaril Los-Angeles’s Academy Samuel Goldwyn Theatre’is. Oscarite gala teleülekannet vahendatakse üle 200 maale.

 

Autor: Urve Vilk, Silvia Kruusmaa

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700