Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 1. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas töötaja tohib üle viia teisele tööle?

Küsimus: Firmas ei ole hetkel tööd pakkuda kõigile kolmele maniküür-pediküürijale. Kõik on tööl töölepinguga. Kas on võimalik neid rakendada (ise nad nõus ei ole) näiteks basseini või hotellitubade (kuuluvad sama firma koosseisu) koristustöödel, kuna koristajaid on vähe tööl.

Vastus: Maniküür-pediküürijate töölerakendamine koristustöödel eeldab muudatuse tegemist kokku lepitud töö sisus ehk tööülesannete kirjelduses, mis on töölepingu üheks kohustuslikuks tingimuseks. Töölepingus muudatuste tegemine eeldab töötaja nõusolekut. Ühepoolselt ei saa tööandja töötajat teisele tööle üle viia.

Küsimusele vastas Äripäeva käsiraamatute foorumis LAWIN Lepik & Luhaäär.

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700