PP: “Mee hind” kõrvutab mesilaste ja inimeste elu

Ugala lavale jõudev lavastus “Mee hind” on nelja mehe tükk, mille keskmes mesitarude ja inimtarude humoorikas ühisosa.

Lavastaja Ott Aardami sõnul ajendas teda seda lugu kirjutama ja lavastama üks juhtum. “Vanaema oli Saaremaal mesinik ja kiirustasin praamile, et linna tagasi sõita. Viimase asjana pandi veel kolmeliitrine purk mett kaasa. Kui linnas autost välja astusin ja ukse lahti tegin, kukkus purk asfaldile puruks. See hetk oli selline...

Kogu suve oled maal olnud, linna tulek on niigi raske ja kui siis näed, kuidas see vaevaga korjatud mesi asfaldil sinna prahi sisse laiali voolab...” kirjeldas ta.
Ent asi ei ole üksnes mees ja mesilastes, kellel on loos sümboolne tähendus. Mesitaru ning mesilaste tööjaotuse ja hierarhilise elu kaudu on võimalik tõmmata paralleele ja avada ka inimese mõttemaailma.
Aardam ütles, et lavastuse valmimisprotsess andis mõtteainet nii talle endale kui ka näitlejatele.

Aardam loodab, et ka publikule pakuvad selle loo teemad äratundmist. “Mee ja mesilaste teema juurest liikusime minu kirjutatud tekstide põhjal läbi sketšide ja improvisatsioonide teemadeni, mis puudutavad meid kõiki.”

Lavastaja küsib aga, mis on need tegevused ja väärtused, mis annavad päris elu tunde. Mida on mõttekas teha? Kas näiteks linnas kipsplaatidega kaetud korteris elamine on päris? Või tuleks minna maale elama? Aga võib-olla peaks elama hoopis veel suuremas linnas.
Teema tõsidusele vaatamata ei ole sugugi tegu surmtõsise looga. Laval on neli Ugala noorema põlvkonna meesnäitlejat, kel lavastuses mitmeid rolle.

“Mee hind”
Ugala teatris
Autor ja lavastaja:
Ott Aardam 
Osades: Tanel Ingi,
Meelis Rämmeld, Aarne Soro, Martin Mill
Pilet: 11 eurot
Esietendus: 19. veebruaril
www.ugala.ee

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara