18. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: “Mee hind” kõrvutab mesilaste ja inimeste elu

Ugala lavale jõudev lavastus “Mee hind” on nelja mehe tükk, mille keskmes mesitarude ja inimtarude humoorikas ühisosa.

Lavastaja Ott Aardami sõnul ajendas teda seda lugu kirjutama ja lavastama üks juhtum. “Vanaema oli Saaremaal mesinik ja kiirustasin praamile, et linna tagasi sõita. Viimase asjana pandi veel kolmeliitrine purk mett kaasa. Kui linnas autost välja astusin ja ukse lahti tegin, kukkus purk asfaldile puruks. See hetk oli selline...

Kogu suve oled maal olnud, linna tulek on niigi raske ja kui siis näed, kuidas see vaevaga korjatud mesi asfaldil sinna prahi sisse laiali voolab...” kirjeldas ta.

Ent asi ei ole üksnes mees ja mesilastes, kellel on loos sümboolne tähendus. Mesitaru ning mesilaste tööjaotuse ja hierarhilise elu kaudu on võimalik tõmmata paralleele ja avada ka inimese mõttemaailma.

Aardam ütles, et lavastuse valmimisprotsess andis mõtteainet nii talle endale kui ka näitlejatele.

Aardam loodab, et ka publikule pakuvad selle loo teemad äratundmist. “Mee ja mesilaste teema juurest liikusime minu kirjutatud tekstide põhjal läbi sketšide ja improvisatsioonide teemadeni, mis puudutavad meid kõiki.”

Lavastaja küsib aga, mis on need tegevused ja väärtused, mis annavad päris elu tunde. Mida on mõttekas teha? Kas näiteks linnas kipsplaatidega kaetud korteris elamine on päris? Või tuleks minna maale elama? Aga võib-olla peaks elama hoopis veel suuremas linnas.

Teema tõsidusele vaatamata ei ole sugugi tegu surmtõsise looga. Laval on neli Ugala noorema põlvkonna meesnäitlejat, kel lavastuses mitmeid rolle.

“Mee hind”

Ugala teatris

Autor ja lavastaja:

Ott Aardam 

Osades: Tanel Ingi,

Meelis Rämmeld, Aarne Soro, Martin Mill

Pilet: 11 eurot

Esietendus: 19. veebruaril

www.ugala.ee

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700