Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kümnes täiskasvanu on õppur 

Võrreldes viie aasta taguse ajaga oli elukestvas õppes osalejate arv möödunud aastal kaks korda suurem, vahendab ERR.

Statistikaameti äsja avaldatud andmete kohaselt osales mullu elukestvas õppes 10,9 protsenti 25-64-aastastest Eesti elanikest, viimases kvartalis oli täiskasvanud õppijate osakaal 12,6 protsenti, teatas haridusministeerium.

"Tunamullu osales elukestvas õppes 10,6 protsenti täiskasvanud elanikkonnast, kusjuures 2009. aasta viimases kvartalis tõusis täiskasvanud õppijate osakaal esimest korda üle 12 protsendi – see oli 12,2," ütles haridusminister Tõnis Lukas.

Kõige rohkem oli täiskasvanud õppijaid tööalastel kursustel, 2010. aasta neljandas kvartalis osales kursustel ligi 7000 inimest rohkem kui aasta tagasi samal ajal. 2009. aasta neljandas kvartalis oli see arv 55 300, 2010. aasta neljandas kvartalis aga 62 300.

Kuigi tööalastel koolitustel osalenute arv on kasvanud, tuleb ministeeriumi hinnangul tähelepanu pöörata täiskasvanute vähenevale osakaalule tasemehariduses. Eesti üheks olulisimaks probleemiks on erialase hariduseta inimeste suur osakaal, 2009. aastal moodustasid kõrg- või kutsehariduseta isikud kolmandiku kogu 25-64-aastasest elanikkonnast.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700