Maxima selgitas juba teist aastat tarbijate abiga välja, milliseid roogasid Eesti iseseisvuspäeva peolaual näha eelistatakse. Nagu mullugi, nii pakkusid tänavugi tarbijad välja väga erinevaid lemmikroogasid alates rahvalikust kamast eksootiliste toitudeni nagu faasan ja füüsal.
Kõige enam nimetati traditsiooniliselt seapraadi, lisaks kaelakarbonaadile oli populaarseim abaliha. Seapraele pakkus sellel aastal tõsist konkurentsi ahjukana. Hiina kalendrile kohaselt soovisid peolauale paljud jäneseliha.
Eelroogadest nimetati sellel aastal kartulisalatist rohkem rosoljet, lisaks sooviti peolaual näha singirulle ja täidetud muna. Mulluse lemmik kalatoidu – vürtsikilu, tõukas tänavu troonilt suitsuforell. Magustoitudest nimetati enim kohupiimatorti, mullu oli eestlaste esimene valik hapukoorekook. Kõrgelt hinnati nagu mullugi Kalevi kommivabriku toodangut.
Alkoholi osas olid vastajad üsna ühel meelel, soovides oma peolauale kõige enam viina Viru Valge. Samas oli ka Vana Tallinn ja vahuvein paljudel esimeseks valikuks, hääli kogus ka Põltsamaa vein.
Iseseisvuspäeva lemmikroad 2011
1. Seapraad (kaelakarbonaad)
2. Ahjukana
3. Kohupiimatort
4. Forell
5. Täistera rukkileib
6. Rosolje
7. Viru Valge
8. A. Le Coq õlu
9. Kalevi šokolaad
10. Kohv
Küsitlusele vastas kauplustes, e-postiga ja mobiilisõnumiga ligi 2000 tarbijat, kelle vastuste abiga pani Maxima kokku iseseisvusnädala sooduspakkumised.