"Ehkki pole palju päevi, mil ma šokolaadi ei söö, oli kohviku algatamise
peamiseks sooviks tahe ennast proovile panna," rääkis Viik. Ta tunnistas, et kirjutas enne šokolaadikohviku avamist sahtlisse kümneid äriplaane. „Olin mures, et minust on saanud sahtlikirjanik, ent ühel päeval hakkas šokolaadikohviku idee tunduma järjest ahvatlevam.“
Viigi sõnul nõuab oma äri asutamine paljustki loobumist, seda eriti ettevõtte algusperioodil. „Oma äri alustamine on täiesti võrreldav lapse saamisega. Esimene aasta äri algatamisel on võrreldav sellega, et majas on imik,“ rääkis Viik.
Lisaks tuleb oma äri alustamsel arvestada sellega, et loomingulise poolega tegeleda saamise eelduseks on toimiv ärimudel ehk siis tegeleda tuleb suure hulga tehniliste mikromajandamisprobleemidega.
„Ehkki muidu mulle meeldib käia kašmiirmantlis, siis jõulude ajal on mul alati autos transportimiseks sobilik ja mustaksminemist mitte kartev jope, et vajadusel oleks võimalik ise kaupa laiali vedada,“ tõi Viik näite.