16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Punktide kogumise eest lendama

Tallinna lennujaamast tõuseb iga päev õhku mitme firma lennukeid. Nende kliendiprogrammidega liitunud reisijatel on võimalik teenida priipääse uuele lennule, saada odavamalt majutust või teisi teenuseid.

Valik lennufirmade kliendiprogramme

Norwegian Reward

Lennufirma: kehtib Norwegian Airlinesi lendudel

Programm: Norwegian Reward on punktikogumisprogramm, mis kehtib nii eraisikutele kui ka äriklientidele. Tegu on kaardivaba programmiga. Soodustuste saamiseks tuleb luua profiil veebilehel www.norwegian.com. Punkte on võimalik koguda nii äri- kui ka puhkusereiside eest.

Teenitud punkte saab kasutada nii täis- kui ka osalise maksena lennupiletite eest tasumisel ning kohtade, pagasi ja muude lennuga seotud muudatuste tegemisel.

Info: www.norwegian.com

BalticMiles

Lennufirmad: kaart kehtib AirBalticu, SASi, Aviesi lendudel

Programm: BalticMilesi kaudu on võimalik koguda miile. Miilid kehtivad programmisisese maksevahendina. Neid on võimalik teenida iga kord, kui reisitakse või tehakse oma igapäevaseid toiminguid, valides tooteid või teenuseid lennufirma koostööpartnerite nimekirjast.

Partneriteks on hulgaliselt jaemüügikette, hotelle, autorendi-, side-, meelelahutus-, finantsteenuste ja paljudes muudes valdkondades tegutsevaid ettevõtteid.

Info: www.balticmiles.ee

Miles & More

Lennufirmad: kaart kehtib Lufthansa ja LOT Star Alliance’i liikmete lendudel

Programm: Miles & More kehtib eraklientidele. Liitumine toimub veebilehel www.miles-and-more.com. Programmi kuulub neli kaarti: liikme-, sagedasti reisija, senaatori- ja auliikmekaart.

Miile on võimalik koguda kõigi Lufthansa ja LOT Star Alliance’i liikmete lendude, samuti rohkete partnerite teenuste kasutamise eest.

Teenitud miilid saab vahetada lennupileti vastu. Samuti on võimalik tasuda miilidega majutuse, autorendi ja kaupade eest või kanda need edasi heategevuseks.

Info: www.lufthansa.com

OK Plus

Lennufirmad: kaart kehtib Czech Airlinesi ja Sky Teami liikmete lendudel

Programm: Czech Airlinesi OK Plus Frequent Flyer kehtib nii era- kui ka äriklientidele. Liitumine toimub veebilehel www.ok-plus.com. Programmi kuulub neli erinevat kaarti: liikme-, hõbe-, kuld- ja platinum-kaart. Erinevad kaardid annavad erinevas mahus soodustusi. Teenitud miilid saab vahetada uue lennupileti vastu, samuti on võimalik teenitud miilide eest saada lennul koht äriklassis, tasuda ülekilode eest, osaleda õhupallisõidul, rentida auto, maksta majutuse eest hotellis jpm.

Partnerid: Czech Airlines, Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France-KLM, Alitalia, Delta Air Lines, Kenya Airways, Korean Air, TAROM, Vietnam Airlines, Air Malta, China Airlines

Info: www.ok-plus.com

EuroBonus

Lennufirmad: kaart kehtib SASi, Estonian Airi, Blue1, Aviesi ja Star Alliance’i liikmete lendudel

Programm: EuroBonus on Estonian Airi ametlik lojaalsusprogramm, millega liitunud saavad koguda ja kulutada punkte kõigil SASi grupi, Star Alliance’i ja teiste partnerlennufirmade lendudel.

EuroBonusega saavad liituda kõik soovijad. Liitumisele vanusepiiranguid ei ole. Nii saavad punkte koguda ka lapsed. Programmiga liitumine on tasuta, seda saab teha avalduse alusel kas internetis või paberkandjal. EuroBonusega liitunud reisija teenib iga lennatud lennuga punkte. Kogutud punkte saab kasutada lennupileti eest tasumiseks ehk preemiareisiks, hotelli broneerimiseks, auto rentimiseks või erinevate partnerite pakkumiste realiseerimiseks. Kogutud punkte saavad kasutada ka pereliikmed, sõbrad ja sugulased.

Partnerid: SAS, Widerøe, Air Canada, Air China, Singapore Airlines, SWISS, Lufthansa, Lot Polish Airlines, Blue1 jpt

Info: www.estonian-air.ee ja www.flysas.com

Finnair Plus

Lennufirmad: kaart kehtib Finnairi, Finncommi ja OneWord Alliance’i liikmete lendudel.

Programm: Finnair Plus võimaldab reisijatel koguda lendude pealt punkte, samuti saab punkte koguda Finnairi ja tema partnerite teenuseid tarbides.

Liitumine toimub veebilehel www.finnair.ee. Liituda on võimalik kõigil, kel vanust rohkem kui 18 eluaastat. Programmi kuulub neli kaarti: liikme-, hõbe-, kuld- ja platinum-kaart. Erinevad kaardid annavad erinevas mahus soodustusi. Peale tavakaardi on olemas kaart Finnair Junior Plus 2–17aastastele.

Miile on võimalik koguda kõigi Finnairi ja OneWord Alliance’i liikmete lendude, samuti rohkete partnerite teenuste kasutamise eest. Teenitud miilid saab vahetada lennupileti vastu ning nendega on võimalik tasuda majutuse, autorendi ja kaupade eest.

Partnerid: American Airlines, Airberlin, British Airways, Cathay Pacific, Iberia jpt

Info: www.finnair.com

KOMMENTAAR

Kliendikaart suurendab lojaalsust

Boonusprogramm aitab lennufirmal suurendada lojaalsete klientide hulka, kuna sagedased lendajad valivad teadlikult neid lennufirmasid, kes programmiga liitunud reisijatele boonuspunkte jagavad.

See on kliendile kõige kindlam viis saada mitmesuguseid soodustusi talle sobival ajal, sest lennufirmade teatud tingimustel ja perioodil korraldatavad kampaaniad ei pruugi alati klientide soovidega ühtida. Kaart pakub lendajale mitmesuguseid lisaväärtusi, sh tasuta preemiareise. Viimased ongi reisijale kõige suurem boonus.

Ilona Eskelinen, Estonian Airi PR-direktor

Kaart pakub rohkem eeliseid kui kohustusi

Kliendikaardi olemasolu sõltub konkreetsest kliendist ning tema vajadustest, eelistustest ja soovidest. Kliendikaart pakub kliendile rohkem eeliseid kui kohustusi ning muudab sagedasti lendava kliendi reisimise mugavamaks ja soodsamaks. Lennufirma jaoks võimaldab programmi olemasolu saada ülevaadet lojaalsetest klientidest.

Kristi Kukk, Finnair Baltikumi müügikoordinaator

Autor: Urve Vilk, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700