25. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: “Kormoranid” aitavad peletada kevadväsimust

Kellele meeldivad pigem depressiivsed, venivad või väga kunstipärased Eesti filmid, pole kindlasti mõtet minna vaatama Rain Tolgi ja Andres Maimiku uut filmi “Kormoranid”. Ülejäänud võivad kinopileti rahuliku südamega ära osta.

Olen alati teadnud, et tegelikult ei peaks Eesti film olema raskemeelne, depressiivne ega veniv. Ka ei peaks kõik Eesti filmid olema sellised, millest keskmine normaalne inimene aru ei saa, sest seal on nii palju metatasandeid. Mõned filmid võiksid ju olla ka sellised, kus saab nalja ja mida vaadates ei tekiks vaatajal tunnet, nagu ta on lihtsalt rumal, kuna ei saanud filmist üldse aru.

Õnneks on Maimik ja Tolk teinud just sellise toreda filmi, kus saab kõvasti nalja, ja võin garanteerida, et kinosaalist väljudes on vaatajal tunduvalt parem tuju, kui sinna sisenedes.

Lugu ise on üsna lihtsakoeline ning tuumafüüsiku teadmisi sellest arusaamiseks vaja ei lähe – tegemist on meelelahutusega ja just see ongi tore. Talv on olnud pikk ja kõle, on ütlemata sümpaatne, et kevadet oodates saab kinosaalis vaadata eesti keeles kõnelevaid värvikaid karaktereid, selle asemel et jälgida kujusid, kelle ülesandeks on vaatajani tuua palju kandvaid pause.

Kunstipäraseid kandvaid pause “Kormoranidest” ei leia. Selle asemel leiab õllekõhu ja võrksärgiga rokipeeru (Guido Kangur), kes üritab koos oma sama veidrate kaaslastega kokku kutsuda kunagist menubändi Kormoranid. Kõik kokku annab humoorika kompoti, millest saavad aru ainult eestlased.

Hea küll, muidugi võime seda kõike kutsuda labaseks trikitamiseks, aga olgem ausad – kas elu peabki kogu aeg surmani tõsine olema? Mulle tundub, et tegijad on filmi teinud suure lustiga, ja ma kujutan ette, kuidas neil sai võtetel kohutavalt palju nalja. Talv on läbi, kevad pole veel päris kohale jõudnud ning “Kormoranid” sobivad talveväsimusega võitlemiseks väga hästi. Naer on terviseks, aitäh tegijaile!

P. S. Ootan põnevusega, millal saab filmi soundtrack’i poest osta.

P. P. S. Ma väga loodan, et ulatuslik reklaamikampaania täidab oma eesmärki ja filmi läheb vaatama võimalikult palju eestlasi.

“Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta”

9/10

Stsenaristid ja

režissöörid: Andres Maimik, Rain Tolk

Pikkus: 1 h 55 min

Kinodes alates 18. märtsist

Alla 12 a mittesoovitatav

Autor: Urve Vilk, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700