Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 28. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik tasub üha enam tundengite maksmata laene

Üha enam kasvab õppelaenusaajate hulk, kes ei suuda laenulepingust tulenevaid kohustusi pankade ees nõuetekohaselt täita ning kelle eest riik on pankadele võlgnevuse ära tasunud, kirjutab ERR uudisteportaal.

Haridusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Rein Joamets ütles , et kui õppelaenu võtnul tekivad raskused pangale laenu tagasimaksmisega ja pank on kaotanud lootuse seda tagasi saada, siis pank rakendab nende võlglaste suhtes riigitagatist, ehk annab võla sissenõudeõiguse üle riigile ja edasi tegeleb võlglastega haridusministeerium.

2010. aasta 7. septembri seisuga laekus pankadelt riigile 476 õppelaenulepingut, mille kogusumma ületas 18 miljonit krooni. 2009. aastal tuli riigile üle 696 lepingut summas enam kui 21,9 miljonit krooni. 2008. aastal sai riik 453 lepingut (14,3 mln krooni) ning 2007. aastal 304 lepingut (9,5 mln).

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700