Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 vihjet, et on aeg otsida uus töökoht

Neile õnneseentele, kellel on töö olemas, võib praegusel kõrge tööpuudusega ajal tunduda töölt lahkumise mõte jaburana. Aga isegi majandussurutise ajal pole mõni töö kannatusi väärt. News.yahoo.com annab kümme vihjet, millal on õige aeg  uus töö otsida.

1. Sa ei õpi midagi uut.

On hea teada, kuidas sa oma tööd pead tegema. Aga kui pole midagi uut, mida õppida, puudub erialane areng. Kui sa tööd tehes enam midagi juurde ei õpi, on aeg otsida uus töökoht, mis võimaldaks erialast arengut.

2. Sa ei ärka ootusärevuses, et saad tööle minna

Kui sa ärkad esmaspäevast reedeni ilma, et tunneksid rõõmu võimaluse üle tööle minna, on see suur probleem. See tähendab, et sa ei naudi oma tööd ja see rikub su elukvaliteeti.  Kui sa ärkad iga päev mõeldes vastumeelsusega tööle minekule, on aeg kaaluda töölt lahkumist.

3. Sul kulub rohkem aega veebis surfamisele kui töö tegemisele

Tööl olles peaksid sa olema töiselt tegus, vastasel juhul on see sinu aja ja ettevõtte raha raiskamine. Kui sa surfad igavuse pärast suure osa tööajast veebis, võiksid vaadata töökoha järele, kus oleks rohkem motivatsiooni ja vastutust.

4. Sulle ei meeldi suur osa su töökaaslastest

Kontoris on alati paar inimest, kes kellelegi ei meeldi, aga kui sulle on ebasümpaatsed enamus kolleegidest, on suur tõenäosus, et su päevad pole eriti rõõmsameelsed, kuna sa pead nendega koos töötama. Kui sulle ei meeldi suur osa organisatsiooni liikmetest on aeg otsida koht, kus sa sobiksid meeskonda paremini.

5. Sa ei teeni piisavalt palju, et maksta oma arveid

Kui sa rabad tööd teha, ilma et sulle makstaks piisavalt palju, et maksta ära kõik oma arved, oled sa arvatavasti selle töö jaoks ülekvalifitseeritud või lihtsalt alamakstud. Mine ja otsi töö, mille eest makstakse vääriliselt.

6. Sa veedad tööl aega, otsides uut tööd

Kui sa otsid töö ajal uut töökohta, on selge, et sa tahad tööd vahetada. Seega jätka uue koha otsimist ja niipea kui sobiva leiad, võta see vastu ja lahku.

7. Su palka pole viimase kahe aasta jooksul tõstetud

Kui sa töötad kõvasti olles tööandjale kasulik, on sul õigus oodata selle eest ka tasu. Kui su ülemus pole su palka viimase kahe aasta jooksul suurendanud, küsi palgatõusu. Kui keeldutakse, lahku.

8. Sul on nõme ülemus

Mõnikord on ülemused vastikud. Kui su boss käitub kogu aeg vastikult, on aeg leida uus töö.

9. Ettevõttel läheb kehvasti

Märgid selle kohta on igas ettevõttes erinevad. Ära unusta, et tegutseme majanduslanguse tingimustes ja müük on kukkunud. Isegi kui tundub, et ettevõte pole ohus, ei pruugi ohumärgid lihtsalt sinu silmi ulatuda. Juhul kui tundub, et ettevõttel läheb nii kehvasti, et ta pole võimeline jätkama, hakka viivitamatult otsima uut tööd.

10. Sa oled kogu aeg stressis

Elu peaks olema nauditav, mitte stressirohke. Kui sa oled enamuse ajast stressis selle pärast, mis tööl toimub, pole see sinu jaoks õige töökoht.       

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700