Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on sellel aastal moes?

Üks algava kevad-suve moe domineerivamaid sõnumeid on värv, rääkis  moeasjatundja ja Mosaici disainer Merle Lõhmus eile toimunud sekretar.ee online-intervjuus.

""It`s all about colour“ hooaeg on käes! Laimiroheline, türkiis, oranž, tomatpunane, navysinine, pastelsed toonid," loetles Lõhmus algava hooaja moevärve.

Lõhmuse sõnul on suundi moes mitmeid. Üks silmapaistvamaid on kevadisel perioodil mõnusalt minimalistlik ja sportlike detailidega trendisuund, mis suvepoole areneb edasi mereteemaks. Seda teemat iseloomustavad lihtsate värviblokkide ja läbilõigetega detailimängud ja loomulikult triibud. Triip on väga elujõuline ja seda just kas must-valge või muu kontrastiga kombinatsioonis.

Formaalsema ja kontorisse passivama suunana on Lõhmuse sõnul trendikad ajaloolis-modernse meeleoluga rõivad. "Selles on minimalistlik joon ja geomeetriline puhtus ühendatud pisut toretsevama vormiga varrukate või kaelakaare osas. Kangad on kas metalselt läikleva pinnaga või siis aja poolt räsitud ilmega. Fookuses on vööjoon, mida rõhutatakse kas huvitava laia efektrihmaga või siis nööritava korsetiga.

Suvel võidutseb Lõhmuse hinnangul ka 70ndatest inspireeritud boho-hippy stiil, milles põhirõhk on pikkadel maani mustlaskleitidel ja erinevatel lillemustritel. Värvid on pastelsed ja päikese poolt kulutatud. Sellesse trendivoolu kuulub ka 70ndate hitt pükskostüüm. "Nüüd on aeg see kas autentsel kujul tolmust puhtaks raputada või siis poest tutikas soetada. Samuti on moodne makrameetehnika, seda esineb nii toppidel kui aksessuaaridel. Samuti ei pääse suvel safaristiilist. Nii ka seekord. Mõnusad paljude taskutega linased kleidid, püksid ja seelikud sobivad nii kontorisse kui ka vabal ajal kandmiseks.".

Loe täispikka intervjuud SIIT.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700