Autor: Rivo Sarapik • 7. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, kus reisil enim õnnetusi juhtub

If Kindlustuse andmeil juhtus eelmisel aastal enim kahjusid Egiptuses, Austrias, Põhjamaades ning Belgias. Hüvitiste mahult olid esikohal meditsiinikulud, millele järgnesid reisitõrke ning pagasi kadumisega seotud kahjud.

Kindlustuse statistika kohaselt juhtub enim kahjusid Egiptuses, kus on peamisteks probleemideallikaks toidumürgitused. Teist kohta hoiab suusatraumade rohkusega silma paistev Austria, tööõnnetusi on enim Põhjamaades. „Suusareisile minnes soovitame alati võtta suusatamise lisakaitse. Isegi kui tuntakse ennast profina, võib õnnetuse põhjustada samal nõlval esimest sõitu tegev algaja. Üks kopterisõit on õnnetusse sattujal keskmiselt maksma läinud ligi 2000 eurot,“ selgitab IF Kindlustuse tootejuht Terje Rabe.

Eksootilisemate sihtkohtadena on sel aastal olnud populaarseim Taimaa, kus on registreeritud mitmeid traumasid ja haavu, mis sealses kliimas visalt paranevad. „Raskeimate kindlustusjuhtumitena võib siiski välja tuua vanemate inimeste tõsisemad tervisehädad: infarktid ja insuldid ning suusamägedel toimunud tõsisemad traumad,“ kommenteeris isikukahjude käsitleja Kadri Puna.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700