Autor: Rivo Sarapik • 12. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toit lätlasele kohalikust väärtuslikum

Uuringufirma Faktum-Ariko uuringust selgub, et lätlased teavad ja tarbivad palju Eestis toodetud toitu ning hindavad seda kohati kõrgemalt kui kohalikku.

Uuringufirma juhatuse liikme Kalev Petti sõnul hindavad lõunanaabritest meie toodangut eelkõige lätlased, leedukad teavad meie toiduaineid märksa vähem. "Lätlased teavad ja hindavad kõrgelt peaaegu kõiki eesti tooteid – piim, kohupiim, jogurt, külmutatud juurviljad, vorsti- ja leivatooted. Esiteks on hästi kursis ja teiseks hindavad kohati kõrgemalt kui kohalikku." Populaarseimad tooted on lõunanaabrite seas piima- ja vorstitooted.

Samas eestlane kogu selles seltskonnas vähemalt jätab mulje, et ei tea Läti ja Leedu toodangust. "No kui laua taha eksamit tegema panna, siis ilmselt mõtleb Karumsid ja muud välja, kuid igapäevases elus ei oska toodete kohta suurt midagi kosta," kommenteeris Petti tootegruppide uuringut.

Ühtlasi selgus uuringust, et eestlaste toidulaud on naabrite omast mitmekesisem. "Pilt pole vahetult enne masu tehtud uuringuga võrreldes muutunud," täiendas Petti. Eestlane erineb naabreist selle poolest, et tarvitab rohkem pool- ja valmistooteid, läti-leedu elanikud teevad pigem ise süüa. "Samuti valmistavad eestlased ise õhtust sooja toitu vähem."

Eelmisel aastal korraldatud uuring viidi läbi teist korda, esimene toimus enne majanduslangust 2007. aastal.

 

Jaga lugu
Sekretar.ee toetajad:
Elis VaiksaarSekretar.ee ärijuhtTel: 5613 9851
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700