Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 21. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sekretäride kutsevõistluse võitis selle aasta parim teenindaja

Sekretäride kutsevõistluse „Tippsekretär 2011“ võitis Hansabussi sekretär-assistent Triinu Maksim, kes esindades võistlustel Tallinna Majanduskooli. 

Sihtasutus Innove koostöös Pärnumaa Kutsehariduskeskusega korraldas sekretäride kutsevõistluse „Tippsekretär 2011“, mis toimus 19. aprillil 2011 Pärnumaa Kutsehariduskeskuses. Kutsevõistlusele oli oodatud osalema kutseõppeasutused, sekretäritöö kutseõpetajad ning kooli sekretäritöö õppekava õppetöö korraldusega seotud isikud.

Sekretärid tõestasid žüriile oma teoreetilisi teadmisi, asjaajamisoskust, etiketi tundmist, arvutikasutusoskust ning võimet piirsituatsioonides hakkama saada. Rollimängus esitas Pärnu teater Endla näitleja Triin Lepik võistlejatele väljakutseks ootamatuid situatsioone, millele tuli lahendus leida.

Eesti Juhi Abi Ühingu asepresident ja žüriiliige Sirje Orvet kiitis võistlusest osavõtjaid ning ütles, et tal on hea meel, et võistlus toimub juba 12. korda ning muutub tasemelt aasta aastalt aina paremaks. „Õpetajad on tublid. Õpilased on andekad. Nad on palju diskreetsemad, arukamad, stiilsemad ja hästi välja õpetatud,“ ütles Sirje Orvet ning lisas, et Eesti kutseharidussüsteem on suutnud hakata kasvatama väga heal tasemel erialast kontingenti. „Nad on nii heal tasemel, et võiks minna kasvõi homme tööturule,“ on Sirje Orvet kindel. Võistlejaile ainsaks komistuskiviks said eesti keele grammatika ja dokumendihalduse osa.

Tippsekretäri tiitli võitnud Triinu Maksin on võitnud ka Tallinna ning Eesti selle aasta parima teenindaja tiitli. Teise koha pälvis Tiina Tell Tallinna Majanduskoolist ning kolmandale kohale valiti Siret Silm Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

Kutsevõistluse hindamiskomisjoni koosseisu kuulusid: Triin Ojamaa (Eesti Juhi Abi Ühing), Sirje Orvet (Tallinna Tehnikaülikool; Eesti Juhi Abi Ühing), Riina Järve-Tammiste (Sotsiaalkindlustusamet; Eesti Juhi Abi Ühing), Kristina Ruhno (SA Kutsekoda; Eesti Juhi Abi Ühing) ja Piret Veski (Tschudi Shipping Company OÜ; Eesti Juhi Abi Ühing).

Kutsemeistrivõistluse Tippsekretär 2011 korraldajateks olid Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove ning Pärnumaa Kutsehariduskeskus. Võistlust rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium.

 

 

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700